Carol Drinkwater - Boldogság és provence



Carol Drinkwater : Boldogság és Provence
( Szerelem az olívaszüret idején)

Egy trilógia harmadik, egyben befejező kötetére leltem a könyvesboltban. Az elsőre (Szerelem és Provence) még nem sikerült rábukkannom. A másodikat olvastam régebben és a polcomat gazdagítja ezért is határoztam el, hogy hazahozom. Az író saját Provence-i emlékeit idézi fel, s bár trilógia, szerintem bármelyiket vesszük a kezünkbe, bármilyen sorrendbe jól fogunk szórakozni.
A történet maga: Carol és férje hosszú távollét után érkezik haza, Provence-i birtokukra azzal a tudattal, hogy együtt tölthetik a nyarat, de egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. A férje a balesetet nem tudja feldolgozni lelkileg.Szüksége van az egyedüllétre így Carolt egyedül hagyja mesés birtokukon, aki rengeteget küzd hogy képes legyen egymaga elvezetni a gazdaságot, miközben rengeteg új barátot szerez. Lassan újra rátalálnak a boldogságra vezető útra, mert a dél-franciai meseszép birtokuk összeköti őket.
Őszintén szólva nem a történet miatt szerettem bele ebbe a könyvbe, hanem a fantasztikus tájleírások miatt, imádtam, amikor egy esős végtelenül unalmas délutánon a kezembe vettem, s szinte ott voltam az író mellett éreztem a sós levegő émelyítő illatát, láttam a gyönyörű kertet, az olívaligetet, a kertben randalírozó vaddisznókat, az izgalmas vadászatot, a 3 tündéri kutyust, a vadnyulakat amint legelik a kiskertet, egyszóval annyira átélhető volt maga a környezet, hogy én beleszeretem ebbe a könyvbe. Nem szólva hogy rajtam ragadt néhány francia és Provance-i kifejezés, illetve sokat megtudtam a méhekről növényekről, állatokról...egy szó mint száz, még biztos leveszem a polcról egy esős, borús, unalmas délutánon!

10 /6

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates