Dr. Csernus Imre - A NŐ



Valójában ez a könyv édesanyám polcáról került hozzám. Egy barátnőjétől kapta, s mivel mindig is érdekeltek a pszichológiai dolgok, hát kölcsönvettem. Sokáig árválkodott a polcomon levettem, forgattam, bele-belelapoztam, de végül mindig visszatettem. Mindig megvárom, hogy egy könyvnek eljöjjön az ideje, vagyis olyan lelki állapotban legyek, hogy képes legyek "befogadni" a mondanivalóját! Hát eljött!
Nem csalódtam, nem bántam meg, hogy elolvastam, sőt! Most mondjam, hogy más ember lettem? Ez elég nagy hazugság lenne.Mikor elkezdtem olvasni én is azt hittem, ettől majd sokminden megváltozik.De nem.Valóban változtam, de nem attól, hogy elolvastam ezt a könyvet, hanem attól, hogy amit olvastam értelmeztem, feldolgoztam magamban, és megpróbáltam (hangsúlyozom: PRÓBÁLKOZOK!) alkalmazni, s ettől kicsit máshogy látom a világot magam körül. Érdekes érzéseket hozott elő belőlem, egy teljesen új látásmódot ismertem meg, és ennek nagyon örülök. Talán idővel sok-sok munkával és őszinteséggel én is megtanulok majd jó nő lenni.
Arról, nem tudok sokmindent mondani hogy miről is szólt ez a könyv, mert egyrészt nem lehet megfogalmazni, másrészt mindenkinek saját maga kell megértenie a mondanivalóját. De annyit mondok, olyan ember ne vegye a kezébe, aki nem mer szembenézni a hibáival!
Az embernek mikor olvassa olyan érzése van mintha egy nyugodt szobában ülve hallgatna mindent, ami körülötte zajlik, az életét, és közbe rádöbbenünk, hogy az életünkről kialakított kép olyan, mint egy cukormázas muffin, ami gyönyörű, finom és illatos, de a belselye keserű mákos tölteléket rejt, és ez ellen mi semmit nem teszünk. Faljuk a muffint, mi nem számít hogy egy kicsit keserű, de legalább biztos, hogy van, létezik, s ettől ugyan nekünk nem ízlik, de hát ilyen az élet.
Pedig ehetne mindenki csokikrémmel töltöttet, csak akarni kéne!
Azt hiszem ezt az elmélkedést nem fogja megérteni az aki még nem olvasta ki a könyvet, szóval kedves csajok - NŐK! Merjétek elolvasni!
Nem kell befalni, én is sokáig olvastam, egy-egy rész után hagytam időt, hogy feldolgozzam!
Még biztos előveszem, hogy bizonyos részeket újraolvassak belőle!

10/ 9

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates