Nicholas Sparks - Az utolsó dal





Teljesen véletlenül bukkantam erre a könyvre, miközben kedvenc könyvesboltom honlapján keresgéltem.Legelőször a borítójával hívta fel magára a figyelmemet.Elolvastam a tartalmát és tudtam ez a könyv nekem kell!
A helyi könyvesboltban nem volt készleten, így egy hetet megváratott, de amilyen sokára kaptam meg olyan gyorsan be is kebeleztem.
A történet egy lányról (Ronnie) és édesapjáról (Steve) szól.
Az elvált Steve- hez vakációra érkezik tengerparti szülővárosába lánya, aki kamaszkori lázadását éli, és 3 éve nem beszélt az apjával, és a 10 éves fia Jonah.
A lány eleinte sértett és dacos, így rossz társaságba keveredik, és nem hajlandó tudomást se venni apjáról, és az egyetlen dologról, ami valaha is összekötötte őt és az apját, a zenéről.
Mindeközben Ronniera rátalál a szerelem, de a nyár a végéhez közelít és kétségbeesetten próbálja megtalálni a megoldást mind a közte és a fiú családja közti társadalmi különbségre mind arra, hogyan élje túl a szerelmük a nyár végét, mikor majd elválnak útjaik.
A nyár véget ér, de ő mégis boldog, hogy apjával rendeződött a kapcsolata, rájön mennyire is szereti.
Kiderül hogy az apja beteg és nem éri meg már a karácsonyt sem.
Ronnie ekkor kétségbe esetten próbálja megtalálni azt a dolgot mivel tehetné igazán boldoggá apja utolsó heteit. Végül a közös álmok valóra váltásával, egy közös dallal és egy gyönyörű nyár emlékével végső búcsút vehet apjától.
S mire elmúlik az ősz is, az elfeledettnek hitt szerelem is újra beköszönt hozzá.
Ennél többet nem nagyon akarok a történetről írni, hogy ne fedjek fel minden részletet!
A cselekmény közben rengetek titokra is fény derül, mindig van valami ami miatt tovább kell hogy olvasd, hogy fény derüljön az igazságra, magyarul olvastatja magát a könyv.
Egyébként lenyűgöző a történet és a hangulat ami körbeveszi. A végén egyszerűen nem tudtam megállni hogy ne könnyezzem meg.Nagyon megható történet, barátságról, első szerelemről és feltétel nélküli apai szeretetről.
Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet! Én imádtam!
Tessék elolvasni!
A könyv alapján film is készült, de először a könyvet olvastam most következik a film! Ha megnéztem kiegészítem vele a bejegytést!

10/10



General Press  2010
418 oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates