Tess Gerritsen - A Sebész






Kedvenc könyvesboltomban még a nyáron volt olyan akció, hogy 3 könyv vásárlása esetén a legolcsóbbat ingyen kaphattuk. El is mentem kihasználni a lehetőséget.(az Ulpius-ház kiadótól lehetett válogatni) Így került hozzám ez a könyv!
A nyáron többször belekezdtem, de nagyon brutálisnak éreztem, ez legfőképp annak volt betudható, hogy a nagymamám éppen kórházba került.Így hát csak most vettem újra a kezembe, és örülök hogy a kezembe vettem, mert le sem tudtam tenni!
A Történet: Egy sorozatgyilkos tűnik fel Bostonban és kezd gyilkolászásba, méghozzá úgy hogy megerőszakolt nők otthonába oson be éjszaka, és kínozza őket sebészi precízitással.Az ügy nagyon hasonlít egy 2 évvel ezelőtti gyilkosságsorozathoz, ami Savannahban történt, de ott az utolsó áldozat, Cordell doktornő végzett támadójával.
Lassan az ügyön dolgozó nyomozók rádöbbennek, hogy valójában a gyilkos  legfőbb célpontja, Cordell doktornő, ugyanis a Sebész kétséget sem hagy affelől, hogy befejezi a két évvel ezelőtti félbehagyott munkát. De vajon honnan tud róla, hiszen az akkori támadó halott!? Sikerül befejeznie a munkáját?
Ezekre a kérdésekre nem adok választ, hogy legyen miért a kezetekbe venni.
Én nagyon beleéltem magam a történetbe, tetszett hogy egy kicsit beleláthatunk a gyilkos gondolataiba is, átérezve az ő helyzetét.
Emellett nekem bejött a szerelmi szál Cordell doktornő és Moore nyomozó között. Illetve ahogy a kirakós darabjai a helyükre kerültek és nem maradt lezáratlan ügy.
Ha azt írnám, hogy egy hátborzongató thriller volt, azzal egy kicsit ferdítenék az igazságon. Nem nézegettem körbe a lakásban , az olvasása közben, de ettől függetlenül, számomra nagyon izgalmas olvasmány volt.
(Egy elkülönített saját vélemény : Idegesít, hogy a gyilkos nem halt meg a végén, mert nagyon megérdemelte volna, a szemét!)

10/8

Ulpius ház 2009
430 oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates