Harlan Coben - Senkinek Egy Szót Se





Harlan Coben - Senkinek Egy Szót Se

Egy nagyon kellemes meglepetés ért 2 napja. Ugyanis régóta próbáltam megszerezni ezt a könyvet. Harlan Coben - től legutóbb AZ ERDŐ című könyvet olvastam és megígértem magamnak hogy szép lassan beszerzek mindent tőle. Legtöbbet ezt a könyvét emlegették, így kezdett testet ölteni bennem a kíváncsiság.
Egy borús napon (2 napja) könyv nélkül látogattam el a szüleimhez. Rossz alvó vagyok így sokáig nem jött álom a szememre, így nem tehettem mást elvonszoltam magam az egyik könyvespolchoz, nem számítva semmi jóra levettem egy Reader's Digest válogatást, semmitmondó borítóját végigfutva felcsillant a szemem.
Ez végig itt volt az orrom előtt. Habozás nélkül nyitottam ki és mint egy őrült olvastam. Lassan rájöttem senki nem túlzott, aki erről a könyvről jókat írt. Eszméletlen milyen sodró és letehetetlen, megvesztem hogy tudjam mi fog történni és mikor végre azt hittem összeállt a kép, és elszomorodtam, hogy én már sajnos rájöttem mi lesz a vége, kellemes meglepetés ért és rádöbbentem tévedtem. Imádtam a hirtelen fordulatait.
 Egy szó mint száz. Egy eszméletlen jó könyv volt. Jó párszor szorongatom még.
A történet: Dr. David Beck és felesége, Elizabeth 12 éven át minden évben ellátogat az első csókjuk helyszínére, a 13. alkalommal azonban, miközben a közeli tóban fürdőznek a nő eltűnik. Csak a holttestét találják meg, a gyilkost pedig börtönbe zárják. 8 évvel később David e-mailt kap, ami ráébreszti ezt csak a felesége küldhette, de vajon miért kell titokban tartania, hogy e-mailt kapott. Ha a felesége él miért kell bujkálnia. A férfi nyomozásba kezd. A felesége régi barátnőjét is felkeresi,akit aztán a látogatása utáni éjszakán meggyilkolnak. Persze őt gyanúsítják, alibijét nem árulhatja el. Újabb e-mailt kap, amiben elhunytnak hitt felesége találkozóra invitálja, de hogyan jusson el mikor éppen letartóztatni készülnek a zsaruk. Nem tehet mást. Menekül. Egy drogüzér segíti a találkára jutásban, azonban a nő nem jön el. David lassan ráébred : A felesége menekül, és most már neki is menekülnie kell. De maga sem tudja ki elől.
A történetben annyira gyorsan pörögtek az események hogy nagyon kellett figyelnem, hogy semmilyen információt ne veszítsek szem elől, de én ezt is imádtam benne.

Aki csak teheti olvassa el, nem felejti el egykönnyen, ezt garantálom.
Ha jól tudom a könyvből film is készült. Ha sikerült hozzájutnom, arról is írok pár szót.

10/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates