Nicholas Evans - A Suttogó




Sikerült a végére érnem, és ezt nem amiatt mondom, mert olyan kínkeserves volt, hanem mert éppen vizsgaidőszakomban kezdtem el, így kicsit lassabban haladtam vele.
Különben a könyvet még édesanyám nyomta a kezembe néhány éve, azzal, hogy ez az ő örök kedvence, amit akkor egyből ki is olvastam, így most már másodszor vettem a kezembe.
Most is megsiratott! Ezzel azt akarom mondani hogy egy nagyon megható és gyönyörű történetről van szó.
A történet : Grace a 13 éves kislány, és lova, Zarándok balesetet szenved, és elveszítí fél lábát. Ezenkívül legjobb barátnőjét, Judithot és lovát, Gullyt is.Grace felébred a kómából, műlábat kap. Zarándokból kezelhetetlen, őrjöngő vadállat lesz. Grace látni se akarja, és megfogadja hogy sohasem ül többé lóra.
Annie, Grace édesanyja, igazi karrierista, aki most a fejébe veszi, hogy a lánya sorsa, lelki felépülése összefügg Zarándok felépülésével, miden idejét a lányára szentelve kezdi keresni a megfelelő megoldást és így talál rá a Suttogókra. A Suttogók csodálatos képességekkel megáldott férfiak, akik a lovak fülébe suttogva gyógyítják meg őket. Megtudja, hogy a Sziklás-Hegység lábánál él egy ilyen ember és végső elkeseredettségében elviszi hozzá a lányát és lovát, Zarándokot. Ebben a teljesen új és mégis mesésen szép környezetben bontakozik ki egy furcsán szép szerelem. Anya és lánya újra egymásra talál. Megkezdődik a lelkek gyógyulása, de a sors új tragédiát érlel...
Nagyon megható történet, aki találkozik vele ne habozzon elolvasni.

A történetből film is készült, az is nagyon tetszett. Robert Redford, Scarlett Johansson, Kristin Scott Thomas és Sam Neill testesítí meg a szereplőket.

Ajánlom, hogy akit zavar egy 480 oldalas könyv, legalább a filmet nézze meg!

10/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates