Lesley Pearse - Hit



Internetes akción vásároltam a könyvet, a kedvenc könyvesboltomtól, mindössze féláron. Persze a párom mit sem sejtett az egész akciómról, így nem is kezdhettem bele azonnal.
Eddig bírtam.
"Ez a barátság az életedbe kerül"
Áll a felirat a borítóján, és egy lány a semmibe réved.
Igazából nem a borítója miatt vettem meg. Hanem mert elolvastam néhány véleményt róla és tudtam, ez a könyv nekem kell.
Először kicsit megrémültem, hogy mit lehet 863 oldalban írni, és felkészítettem magam a sok rizsára, és felesleges szövegelésre. Aztán belevetettem magam. Most hogy a végére értem egyértelműen kijelenthetem, hogyha ebből a 863 oldalból egyetlen oldalt is kitépnénk, nem lenne teljes a könyv. Azaz biztosan hiányozna valami az ügy megoldásához. Sok a szövegem, írom a lényeget, a 

TÖRTÉNETET: Laura Brannigan börtönben van, életfogytiglanra ítélték barátnője meggyilkolásáért. Ezzel indít a könyv. Laura ugyan ártatlannak vallja magát, de teljesen elveszítette a reményt, hogy valaha is kikerül onnan.
Megjelenik a színen Stuart, egy régi barát, aki most tudta csak meg mi történt barátnőjével, és hisz az ártatlanságában. Saját maga kezd nyomozásba, hogy kiderítse ki a valódi gyilkos. Mindeközben megismerjük Laura gyötrelmes gyermekkorát, és valójában, ahogy az események haladnak a jelenben, úgy haladnak a múltban is. Teljesen időrendben ismerhetjük meg Laura egész életét, minden szenvedését és gyötrelmét. inden sötét titkát és boldog pillanatait. Persze, hogy semmi se legyen egyszerű kiderül, hogy Laurát és Stuartot szerelmi szál köti össze, persze ők mit sem sejtenek egymás érzelmeiről. Megismerkedünk az összes emberrel, ki valamilyen úton módon valaha is kapcsolatba állt Laurával, így mire a könyv végére érünk nem marad egyetlen elvarratlan szál sem, egy aprócska dolgon kívül. Felteszem a kérdést, amelyre én nem kaptam választ, bár aki még nem olvasta a könyvet nem fogja tudni miről beszélek. (Milyen szövetség van Calder és Rober Fielding között???) Csak mert nekem nem volt egyértelmű. De ez lehet hogy direkt volt így.

Egy Szó mint száz, nekem nagyon-nagyon tetszett a könyv, nagyon izgalmas volt, minden oldala tele titkokkal, és annyira megértettem a főszereplőt a gyermekkorában őt ért bántalmak miatt.Sok helyen nagyon elgondolkodtató és szomorú. Biztos vagyok benne, hogy nem most olvastam utoljára.

10/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates