Barbara Wood - Haragos Istenek



Mivel rossz alvó vagyok, a polcomon csak úgy porosodnak a rémisztő történetek, ugyanis nem szeretném azt a kicsi alvással töltött időt, rémálmokkal fűszerezni. Ezért nincs jó magyarázatom, arra vonatkozóan, hogy miért olvastam el ezt a könyvet, ugyanis fényévekre van attól a stíluscsoporttól amit olvasni szoktam, mégis leemeltem a polcról, aztán le sem tettem, míg ki nem végeztem! :-)

A történet:
Mark nem kapja meg a hőn áhított docensi állást a Los Angeles-i Kalifornia Egyetemen. De cseppet sem bánkódik, hiszen ő egyiptológus, régész, és olyan ajánlatot kap egy titokzatos idegentől, hogy nem tud rá nemet mondani.

Az idegen egy naplót hoz neki amit egy bizonyos egyiptológus, Neville Ramsgate írt a XIX. században. Beszámolt benne arról, hogy kutatta fel az óegyiptomi várost Ahet - Atont. Mint később kiderül felderítő csapata nyomtalanul eltűnt, miközben Ehnaton fáraó sírját akarták feltárni, pontosan 100 évvel ezelőtt. 
Marknak több se kell azonnal csapatot szervez, hogy megtalálják Ehnaton sírját, és fényt derítsenek arra, mi történt Ramsgate csapatával.
Azonban valaki (vagy valami?) nagyon nem szeretné, hogy ők ráleljenek a fáraó sírjára. Nem is sejtik, hogy milyen ősi erőket szabadítanak magukra. Különös és egyben rémisztő dolgok történnek, és ami a legfurcsább az az, hogy a napló szerint ugyanezek megtörténtek Ramsgate csapatával is.

Persze Mark nem hisz a babonában és minden furcsaságra talál magyarázatot, nem is sejtvén hogy makacsságával halált hoz a társaira.

Kifejezetten tetszett a könyv, pedig nem gondoltam volna, hogy egy ilyen történet rabul tud ejteni. Jó volt belelátni a fáraók világába, tetszettek a karakterek, a leírás.

Ami meglepett, hogy nem volt annyira rémisztő, mint reméltem. Sőt egész tűrhető volt. Viszont volt néhány dolog, ami felettébb idegesített. Az egyik ilyen dolog, az, hogy Mark egyszerűen képtelen volt elhinni, hogy a velük történő dolgok a gonosz istenek tettei és mindig valami buta kifogást talált ki, holott ő maga is többször meg volt rémülve. A másik az, hogy van egy nő akivel folyton este találkozik, és ő elmondja a megoldást, Mark mégsem hallgat rá. A harmadik is Markkal kapcsolatos: Hiányoltam a főszereplő elméleteit, véleményeit. Bosszantott, hogy nem derült ki, ő mit gondol a titokzatos nőről, nem mondja, hogy hisz e neki vagy sem.

Ami viszont tetszett, az a könyv utolsó mondata. Nekem ez teljesen függőben hagyta a történetet. Végülis most nem tudjuk életben maradtak e. Egyrészről frusztrál, másrészt nagyon tetszik, hogy azt gondolunk, amit akarunk!


10/9 (Mark néha érthetetlen makacssága miatt)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates