Corinne Hofmann - Afrikai szeretők

Szerintem nincs olyan nő, aki nem imádná az életrajzi történeteket, akár könyvben, akár filmen, egyszerűen elvarázsolnak!

Néhány éve Videotékából vettük ki a párommal azonos címen a filmet. Együtt néztük meg és mindkettőnket lenyűgözött. Természetesen a címét hamar elfelejtettem és hiába kutattam egy éven keresztül, nem tudtam meg melyik volt az a gyönyörű film. Persze a net segítségét kértem és a fórumozók hamar a segítségemre siettek, s, ahogy a történetet leírtam, már mondták is a címet.
Így írtam be a keresőbe és olvastam utána a neten a könyvnek is, majd gyorsan meg is vettem, és immár harmadszor olvastam el.
A TÖRTÉNET: Corinne és Marco, a barátja, Afrikában nyaral és a nő halálosan beleszeret egy maszáj vadászba.
Mindent felszámol svájci otthonában és visszamegy Kenyába, hogy teljesen új életet kezdjen maszáj szerelmével.
Hozzámegy feleségül és elindul új élete rögös útján, mely eleinte egy fantasztikus kaland számára.
Harcol, hogy elfogadják, és befogadja férje családja és az egész közösség. Gyermeket szül, maláriát kap. Megtanítja férjének a szerelmet, egy nyugati nő módjára. A középkori körülményeket mindent benyelve próbálja elfogadni.
Majd boltot nyit a faluban, ami eleinte könnyedén megy. Csakhogy férje nehezen viseli, hogy ő viseli így a nadrágot, ő keresi a pénzt, nem szólva a féltékenykedési rohamairól.
A közösség minden kis hibáját próbálja ellene felhasználni. Nyoma sincs a befogadás apró jelének sem. Elkezdődik a folyamatos csalódás és szenvedés.

Hamarosan nehéz döntést hoz, és maga mögött hagyja új életét, hogy tovább élje a régit.

Nagyon csekély ez a leírás, ahhoz, hogy megértsük, mit érzett Corinne. Mennyi örömöt és ezzel együtt mennyi szenvedést élt át. Ajánlom mindenkinek, mert ezt a történetet sosem felejti el. Néha sírnom kellett, néha boldog voltam, néha meg egyszerűen szánalmat éreztem.

A könyv ugyan nagyon hétköznapi stílusban íródott, s néhol még hibát is felfedeztem, de nekem tetszett, mert így sokkal személyesebb. (Mintha itt ülne mellettem az írónő, és ő maga mesélné.)

Senki nem bánja meg, ha elolvassa!

10/10




A Film:

Nekem nagyon tetszett a film is, mint írtam azt láttam először. Nekem feltűnt, hogy pár dolog nem ugyanúgy volt, de ez már megszokott. Úgyhogy kedves filmrajongók, ne hagyjátok ki!
És, ha az írónőről szeretnél megtudni pár érdekes dolgot, katt az alábbi linkre:

http://index.hu/kultur/klassz/ch60426/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates