Kerstin Gier - Rubinvörös / Időtlen szerelem 1.

          
       "A Rubiné a kezdet s mind vele ér véget."


Mindig is fenntartásaim voltak az időutazós könyvekkel. Például az Időutazó Felesége című könyv a mai napig várólistás nálam, pedig már évek óta lapul a polcomon. Egyszerűen nem tudom rávenni magam, hogy végigolvassam, bár egyszer már eljutottam a felén is túl. Talán azért mert mindig fellelek benne egy-egy "hibát", ami lehet hogy csak szerintem "hiba", mert nem látom át a logikáját.
 Azzal a tudattal vettem hát kezembe ezt a könyvet is, hogy ha már filmen úgyis láttam, és ott egész jó volt, nem lehet annyira borzasztó könyvben sem, és ha mégis, akkor is végigolvasom. 
Nem kellett volna ennyire aggódnom!


Fülszöveg:
       "Olykor tényleg nagy terhet jelent egy rejtélyekkel teli családban élni. A 16 éves Gwendolyn legalábbis meg van győződve erről. Amíg egy napon egyszerre – mint derült égből a villámcsapás – a 19. és 20. század fordulóján nem találja magát, és világossá nem válik számára, hogy ő maga a legnagyobb rejtély a családban. Amit viszont még csak nem is sejt: az időutazások alatt kerülendő a szerelem. Mert ettől aztán tényleg a feje tetejére áll minden!
Kerstin Gier bestseller-szerző utánozhatatlan érzékkel kelti életre a legcsodálatosabb érzést a világon!
Éld át te is Gideon és Gwen kalandjait, akik szerelmükkel áttörnek az idő korlátain!"


Ez a könyv egy nagyszerűen felépített történet. Tele, misztikummal, rejtélyekkel, szerethető szereplőkkel, humorral és persze szerelemmel.
Lenyűgöz az írónő részletessége, és pontossága a könyv megalkotását illetően, hiszen egy rendkívül bonyolult rendszert épített fel az időutazásokkal kapcsolatban. Ennek ellenére a rengetek kusza szál teljesen érthetően és logikusan kapcsolódik össze.

A történet korunk ifjúságának szól, és ennek tudatában nevezem gyerekesnek a két főhős között kialakuló vonzalmat, mégis beszippantott ez a temérdek titokkal átszőtt történet.
Bizton állítom, nincs az a nő aki ne költözne Gwendolyn szerepébe.

Nem gondoltam, hogy ennyire megfog és leköt a történet. Be kell vallanom, már alig várom , hogy elolvashassam a következő részt.

De: Valaki mondja meg miért kell manapság minden könyvben olyan lélegzetelállítónak, és tökéletesnek lennie a főhős fiúnak, a lánynak pedig csak a szürke kisegér szerephez jutnia? 

Mindenkinek ajánlom, hogy a részeket sorrendbe olvassa, ugyanis azon kevés sorozatok egyike, amik időrendben közvetlenül (ami azt jelenti, szinte percre pontosan)egymás után következnek.

10/10 

Könyvmolyképző 2010
336 oldal

2. rész: Zafírkék
3. rész: Smaragdzöld

Néhány szó a filmről:

Sajnálom, hogy előbb láttam a filmet és csak azután olvastam el az első részt, mert így akaratlanul is a film szereplőit láttam magam előtt. Kár.

Azon ritka adaptációk egyike, amit szerintem nagyon jól összeraktak, hiszen, teljesen érthető és átlátható a sztori. 
A szereplőválasztások, a korhű ruhák, a helyszínek mind-mind kiválóak.
Mindenkinek szívből ajánlom!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates