Jack London - Az éneklő kutya

 Most ismét  Jack Londontól hozok nektek egy könyvet, mégpedig Az éneklő kutyát!

Fülszöveg:
 "Az ​​amerikai író egyik népszerű és érett alkotása, egy négylábú vidám és humoros, kalandokban és szenvedésekben egyaránt bővelkedő, romantikus, de valószerű története. Mihály, az ír terrier nagy kalandjai azzal kezdődnek, hogy Mihályt (A beszélő kutya hősének, Jeromosnak a fivérét) magához csalja egy szeretetre méltó, sör- és kutyabolond hajópincér. Az imádott új gazda dédelgeti, oktatja, megtanítja ötig számolni és elővarázsolja belőle éneklőkészségét is. Felejthetetlen hónapokat töltenek együtt különféle hajókon, majd San Francisco-ban, ahol „az éneklő kutya” tartja el művészetével a Pincért és barátját. Egy pénzhajhász orvos azonban nemcsak a lepratelepre hurcolja gazdájától, hanem a szabadságától is megfosztja Mihályt. Kegyetlen állatidomítók karmai közé kerül. Itt ismerik fel és váltják ki rabságából Kennanék, Jeromos gazdái."

 Az első könyvről amiről bejegyzést készítettem az Jack Londontól  A beszélő kutya volt. Az a történet eléggé a szívembe zárult Jeromosról az ír terrierről. Akkor már elhatároztam, hogy elolvasom a testvéréről szóló könyvet. Nagyon kíváncsi voltam Mihály történetére. Nagy vágyakozással kezdtem bele és a várt élmény nem maradt el. Az állatokról szóló történetek mindig különös érzésekkel töltenek el.

Az író nagyon jól meséli el a történetet, nem hagyja ellaposodni mindig visz bele nem várt fordulatot,izgalmat. Elkalauzolja az olvasót az állatidomárok szörnyű világába, a kincskeresők hajójára és társaságába, megismerteti egy hajópincér életét. A könyv végén egy jó csattanót is tartogatott, bárki, aki elolvassa, igazán szívhez szóló befejezésre számíthat.

Mindenkinek ajánlom aki szereti az állatokat, és róluk olvasni. Nekem nagy élményt jelentett.

                                                                                                                                    Krisztián

10/10
Kossuth kiadó 2016
304 oldal



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates