Tim Severin - Kalózok között / A Renegát 2./

 Meghoztam a Renegát sorozat következő kötetét a Kalózok között.

Fülszöveg:
"Hector Lynch a második kalandja során a hírhedt bukanér, John Coxon kapitány markába kerül, aki azt hiszi róla, Sir Thomas Lynch, Jamaica kormányzójának unokaöccse. Hector pedig meghagyja ebben a hitében, hogy barátai, Jacques és Dan megmenekülhessenek.
Coxon elviszi Hectort Sir Henry Morganhez, Lynch kormányzó esküdt ellenségéhez. A kapitány jutalomra számít, ám amikor a csalásra fény derül, nyilvános megaláztatásban lesz része. Hector ettől kezdve magáénak tudhat egy ádáz ellenséget.
Hector megismerkedik Jezreellel, az egykori vásári verekedővel és kardforgatóval, majd ismét találkozik Jacques-kal és Dannel. Négyesben csatlakoznak ahhoz a nagy kalózcsapathoz, ami a dzsungelen átvágva Panama megtámadására készül.
Egy magas rangú spanyol hivatalnok elegáns feleségének fogságba ejtése után Hector cselszövések hálójába keveredik. Az ő tárgyalási képességeinek köszönhetően a kalózok szabad elvonulást kapnak a Déltengerekre, ám a Nyugat-Indiákon már körözik őket. Coxon kapitány fordított egyet köpönyegén, és a tanúvallomása alapján Hectornak gyilkosság és kalózkodás vádjával kell bíróság elé állnia. Az élete egy fiatal spanyol nő vallomásán és a birtokába került titkos térképeken múlik…"


           Gold Book 2009
            280 oldal

Nagy reményekkel vágtam bele a második kötetbe. Csalódnom most sem kellett, sőt ez egy kicsivel jobban tetszett az első kötetnél. Annyira izgalmakkal telire sikeredett ez a rész, hogy néhány nap alatt a végére is értem.
 Az író a második részben az olvasót elkalauzolja a XVII. század Karib- és a Déltenger-i kalózfosztogatások világába. A történet ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. Hector és barátai véletlenek sora folytán egy kalózhajón kötnek ki és kénytelenek velük tartani, illetve segíteni őket minden tervükben (városok kifosztásában, tengeri hajók kirablásában) több kevesebb sikerrel. Bepillantást ad az író a kalózok mindennapjaiba, szokásaikba, észjárásukba. A második részben egy kis csavar is kerül a történetbe "lányok" személyében, akik Hector szívét megdobogtatják és befolyásolják további életét. Ezek összessége adta számomra azt az érzést, hogy nem akartam letenni a könyvet, tudni akartam mi sül ki egy-egy adott történetrészből.

Még nagyobb reménnyel kezdek bele a harmadik kötetbe, és várom, hogy alakul majd a négy jóbrát története. Amit természetesen veletek is megosztok majd.
                                                                                                                         Krisztián

       10/10 

                A Renegát további részei:
                                       1:Tim Severin- Fogságban /Renegát 1./



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates