Tyll J. Pollman - Farkasok születése /Vandálok 1./

 Nagyon izgalmas kalandregényt szeretnék megosztani most veletek; Tyll J. Pollmantól a Farkasok Születése. /Vandálok 1./

"Nem tudom, mi volt a születésem előtt, nem tudom, hogy mi lesz a halálom után. De neked meg kell tudnod, ember, hogy mit végzett a népem. Odin népe. Akiket úgy hívtak: a vandálok!"

Fülszöveg:
"Revrik, ​egy vandál törzsfő fia korán megtanulja az aljas árulás és cselszövés keserű leckéjét. Menekülnie kell törzsétől, és gyermekkorát is maga mögött hagyva olyan kalandsorozat hősévé válik, amely végigkalauzolja az olvasót a IV-V. századi ismert világ szinte valamennyi színterén: a vad hunoktól a fényűző Szasszanida Birodalmon át egészen az akkori civilizáció szívének számító, romlott Rómáig. Revrik viszontagságos útja során férfivé és erős harcossá válik, miközben az ő nézőpontjából láthatunk rá a hanyatló római civilizáció még romlásában is lenyűgöző világára, a felemelkedő kereszténység visszáságaira és nem utolsó sorban a nomád kultúrák friss és feltartóztathatatlan erejére. Revrik népével és népéért harcolva indul el a korabeli civilizáció határvidékéről, hogy új hazát keressen magának, és a forrongó világban szinte lehetetlen megjósolni, hogy útja hol ér véget…"

Alexandra könyvkiadó 2013
616 oldal

Erre a nagyszerű könyvre egy könyvesboltban sétálgatva bukkantam rá. Először a borítója fogott meg, majd belelapoztam és elolvastam a hátulján lévő szöveget és egyből tudtam, hogy ez kell nekem. Hazaérve utánaolvastam és mindenfelé csak jókat írtak róla, illetve akkor tűnt fel az is, hogy van még egy megjelent része a történetnek. Végül meg is vettem mindkettőt és egyenesen fejest is ugrottam az első részbe.

A történetünk valójában nem más, mint a főhős, Revrik memoárja. Egészen a gyerekkorától indul a történet (iu.395). Mindjárt az elején nagy tragédia éri, édesapja halálában, akit tőrbe csalnak, de Revrik megpróbáltatásai ezután kezdődnek csak igazán. Életcéljává tűzi ki, hogy bosszút áll apja gyilkosain, és mindig ezt tartja szem előtt akármerre is veti a sors. Ennek a célnak a megvalósításában hűséges barátai segítik akik végigkísérik kalandokkal teli útján. Hogy sikerül-e elérnie a célját? Ezt a könyv elolvasásával megtudhatjátok.

Pollman kíválóan választott izgalmasabbnál izgalmasabb helyszíneket a történethez. Elkalauzolja az olvasót a Hunok világába ahol Revrik férfivá érik és féligmeddíg hunná válik. A Perzsa birodalomba, majd Karthágóba és innét jut el Rómába, ahonnét már nem sok híja, hogy visszatérjen szülőföldjére saját törzséhez.

Nagyon könnyen lehet olvasni a könyvet, folyamatosan fenntartja az olvasó figyelmét. A jó helyszínek, a véres, néha brutálisan leírt csatajelenetek, izgalmas kalandok teszik ki a könyv oroszlánrészét hitelességet adva a korszak alapvető hangulatáról.

Összességében  nagyon tetszett a könyv, sok élménnyel és vidám pillanattal lettem gazdagabb. Különösen az tetszett, hogy Revrik majdnem mindig azért kényszerült egy adott helyről továbbállni, mert valakinek az asszonyával összeszűrte a levet és annak ellenére, hogy ez (többször is) majdnem az életébe került soha nem tanult az esetből!
" És mint oly sokszor az életemben, amikor fenekestül felfordult minden, csak egyetlen dolog okozhatta ezt. Egy nő."

Mindeniknek ajánlom, aki szereti a kalandregényeket, véres csatajeleneteket, izgalmas történelmi helyszíneken játszódó történeteket. Nagy kíváncsisággal vágok bele a második részbe, hogy alakul tovább Revrik és barátainak, törzsének története.
                                                                                                                                         Krisztián

10/10 


1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia Krisztián ! Affelöl érdeklödnék töled hogy ki csoda ez a Tyll J. Pollman mert semmilyen életrajzi hozzá férést nem találok róla. Elöre is kösz a szivességedet.

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates