Tim Severin - A Viking /A király embere/

 Meghoztam a Viking sorozat befejező részét. Előző részek az alábbi linkeken:
Tim Severin - A Viking / Vérszerződés/
Tim Severin - A Viking /Odin gyermeke/


FÜLSZÖVEG:
"Az Odin gyermeke és a Vérszerződés lélegzetelállító folytatása – a nagy ívű viking kaland méltó lezárása. Konstantinápoly, 1035: Thorgils a varég testőrség tagja lett, és megismeri a világ leggazdagabb városának ragyogását, egyben azonban a császári világ gyilkos intrikáit is. Harald Sigurdsson hadifőnök vezetése alatt csalétekké válik egy rajtaütésben, melynek célja, hogy csapdába ejtse a Földközi-tenger hajózási útvonalait rettegésben tartó arab kalózokat.
Amikor Harald végre elfoglalja Norvégia trónját, Thorgilst titokban elküldi Normandiai Vilmoshoz, hogy összehangolják az Anglia elfoglalására készített terveiket. De vajon tényleg megbízhat-e szövetségesében?
A szerző biztos szakértelemmel vezeti olvasóit a mitológiai elemekkel és felejthetetlen viking sagákkal átszőtt középkori világban, míg véget nem ér Thorgils Leifsson utazása."


A befejező rész Thorgils közel egy évszázadot felölelő történetének méltó lezárása. Ebben a kötetben is nagy szerepet kapott a barátság, és a hűség, a két legfőbb erény. 
Amit a könyvvel kapcsolatban kiemelnék, hogy főszereplőnk egy igazán jó karakter a könyvbeli szerepéhez. Nem feltétlenül "főszereplő", hiszen az olvasó legtöbbször úgy érzi, mintha csak megfigyelő lenne, aki azért van ott, hogy a szemén keresztül láthassuk a történetet. Furcsa egy helyzet, de ez a bizonytalan karakter rengeteg kérdést felvet a hitével, és az életével kapcsolatban, amire a könyv nagyrészt válaszokkal is szolgál.

Ez a fikcióval átszőtt történelmi alapokra épített regényfolyam kiváló az unalmas délutánokra, és bár én elfogult vagyok, mivel ez az első vikinges sorozatom, mégis bátran merem ajánlani bárkinek, akit érdekelnek a hasonló témák.
                                                                                                                          Krisztián
10/10
Gold Book 2007
288 oldal 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates