Giles Kristian - A Bosszú Istene /Sigurd-Saga 1./

Ismét kedvenc témámból, egy nagyon élvezetes vikinges sorozat első kötetét Giles Kristian-tól A Bosszú Istenét osztom meg veletek.

"- Ilyenkor összehozni két hajót olyan, mintha egy fingot akarnál elkapni. Ha harcolni akarunk azzal a férges seggű hibbanttal, a legkevesebb, hogy elfekszünk, mint új asszony a nászéjszakán."

Fülszöveg:
"I. ​​u. 785-ben, Norvégiában kezdődik a történet, amikor Gorm király egyik csatlósa orvul tőrbe csalja és megöli Harald jarlt és harcosainak csapatát; családját, rokonait elpusztítják, földjeit elfoglalják, népét rabszolgasorba döntik. Egyedül a legkisebb fiú, az ifjú Sigurd menekül meg és húga, Runa. A lány fogságba esik, és az áruló Randver jarl őt szemeli ki a fia feleségének.
Miközben a hatalmasságok üldözik, Sigurd azon töpreng, elhagyták-e az istenek – hűséges követőiből és kiváló, kalandok közt verbuvált harcosokból mégis összeállít egy kis csapatot, hogy megbosszulja a családján esett sérelmet, kiszabadítsa húgát, és dicsőséget szerezzen nevének az istenek előtt. Válogatott harcosai meg Óðin, a Mindenek Atyja segítségével hozzálát bosszúterve megvalósításához – és útján sem ember, sem isten nem állíthatja meg…"


Gabo kiadó 2016
  424 oldal

Egy új kedvencem született a könyv elolvasása után. Olvastam már korábban is hasonló témájú könyvet és sorozatot is de a vikinges történeteket nem tudom megunni. Erre a nagyszerű könyvre kedvesem akadt rá a könyvtárban, és miután elolvastam a tartalmát már megfogott benne valami és nem csalódtam az elolvasását követően sem.

Eddig nem is hallottam Giles Kristian-ról, kicsit utána kellett olvasnom, de nagyszerű íróra akadtam személyében. Mivelhogy kedvenc témája a vikinges történetek, mint ahogyan nekem is, azt kell mondjam, hogy egyik kedvenc íróm lett.
A könyv könnyen olvasható, jók a  szereplők és a történetet is nagyon eltalálta. Mindig történik valami, így folyamatosan fenntartja az olvasó figyelmét. Hamar megjegyeztem a sok szereplőt, ami nekem néha nehezen megy. :-P Olvasás közben sokszor a Viking tv sorozat jelenetei ugrottak be, amik  nagyon hasonlóak voltak a könyvbeli jelenetekhez, így könnyen magam elé tudtam képzelni a történéseket. A nyelvezete is nagyon jó, néha ugyan eléggé trágár és szókimondó, de ez adja meg a korabeli történet hitelességét.  Ez a kötet egy sorozat első része, a többi még várat magára,(SAJNOS!!!!) persze csak miután megjelenik nálunk.

Összességében nagyon tetszett a könyv, egyik kedvencem lett. Bárkinek ajánlom aki szereti a vikinges történeteket. Aki csak most ismerkedik a vikingek történeteivel annak lehet kicsit durva választás. Nekik Tim Severin Viking sorozatát ajánlanám elsőre és csak utána ezt a történetet.
                                                                                                                                     Krisztián

10/10 





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates