Brian McClellan - Vérrel írt ígéretek /A Lőpormágus - Trilógia I./

Egy új sorozatba A Lőpormágus - Trilógiába kezdtem bele és ennek első részét hozom most nektek A vérrel írt ígéreteket Brian McClellan tolmácsolásában!

A ​királyok kora lejárt – és én fojtottam vérbe.”

Fülszöveg:
"Tamás tábornagy királyellenes puccsa korrupt arisztokratákat küldött a guillotine alá, és éhezőket juttatott kenyérhez. Egyúttal azonban háborút provokált a Kilenc Nemzetekkel, és belső támadásokat a királyhű fanatikusok részéről. Közben Tamás állítólagos szövetségesei, az Egyház, a munkások szakszervezete és a zsoldoscsapatok között kapzsi hatalmi harcok törnek ki.Kifogyva a lehetőségekből, Tamás saját félelmetes lőpormágusi képességei mellett csak kevés bizalmasára támaszkodhat. Közülük leginkább saját elhidegült fiára, a megkeseredett Tánielre, aki briliáns lövész és lőpormágus, és Adamatra, egy nyugdíjazott rendőrfelügyelőre, akinek hűségét zsarolással teszik próbára.A külső és belső ellenség szorításában vergődve, felerősödnek a rémült suttogások pusztításról és halálról, és a földre visszatérő egykori istenekről. Persze, ezek csupán babonás vén parasztok legendái – modern, tanult emberek már nem hisznek az ilyesmiben. Pedig talán jobban tennék…"
 Fumax kiadó
   550 oldal

Régóta szemeztem már ezzel a sorozattal. Nagyon nehezen szántam rá magam, hogy belekezdjek az olvasásba. Mindig kerestem valami mást, de most nem halogattam tovább. Kihoztam a könyvtárból és belevetettem magam a sorok közé.

Soha nem olvastam még fantasy témájú, típusú könyvet. Kicsit tartottam tőle, de nagyon kellemesen csalódtam. Nem gondoltam, hogy ennyire magával fog ragadni ezt a történet. Az elején még szoknom kellett a szereplőket (lőpormágusok, felügyelők, kiváltságosok, sima emberek stb...), de hamar túllendültem és felvettem a ritmusát. Néha annyira belemerültem, hogy még inni is elfelejtettem közben! :-)

Nagyon tetszett a könyv szerkezete. Jó hogy fejezetekre van osztva, és minden rész általában egy jelenettel vagy történettel foglalkozik. Több szálon fut a cselekmény, egy időben több helyszínen más-más szereplőkkel. Ezek között ugrál az író és mutatja be az eseményeket. Nekem ez így nagyon bejött. Jól nyomon lehetett követni a dolgokat.

Az író jól ötvözte az emberek, lőpormágusok, kiváltságosok, istenek, papok stb. szerepeit. Vannak bent szerethető és kevésbé szerethető karakterek. Tániel és Ka - poel, Bo kiváltságos, és Admat nyomozó kedvenc szereplőimmé lettek. Viszont Tamás személyében nem jutottam dűlőre. Néha megkedveltem néha ki tudtam volna szedni a sorok közül. De pont ez a kettőssége adja meg karakterének érdekességét. Charlemund, Lord Vettas, a Tulajdonos személyében a bűnözők a rossz fiúk is feltűnnek  a történetben. Mindegyik karakter hozzájárul ahhoz, hogy egy jó, izgalmakkal teli, érdekes kis történet kerekedhessen belőle. Hogyan alakul egyes szereplők története, azt a könyv elolvasásával megtudhatjátok.

Mindenkinek ajánlom aki szereti a hasonló témájú könyveket ezt a trilógiát ne hagyja ki. Nagyon várom a következő részeket, kíváncsi leszek hogyan alakulnak a sorsok és a történet!
Krisztián

9/10
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates