Simon Scarrow - Kard és handzsár

Egy régóta városlistás könyvet osztok meg veletek Simon Scarrow tolmácsolásában a Kard és Handzsárt!

Fülszöveg:
"Európa egymással civakodó királyságai és a megállíthatatlanul terjeszkedő Oszmán Birodalom között egyetlen létfontosságú helyőrség maradt. A sorsdöntő csata viharában egy veterán katona a Szent János Lovagrend és a keresztény világ fennmaradásáért harcol…
Az elsöprő támadás ellenében a lovagrendnek minden erejét össze kell vonnia, ha el akarja kerülni a teljes megsemmisülést. A Máltára visszatérők között van Sir Thomas Barrett is, akit évtizedekkel azelőtt szégyenteljes körülmények között száműztek. A hűsége és az ösztönei arra sarkallják, hogy az emberei és a rend életben maradását minden más megfontolás elé helyezze, hűsége mégis ingatag. Erzsébet királynő parancsára meg kell szereznie egy, a szigeten elrejtett iratot, ami komoly veszélyt jelent a királynőre. Miközben Sir Thomas szembenéz a becsületétől megfosztó múlttal és a rég eltemetett titokkal, az oszmán sereg partra száll és ostrom alá veszi a szigetet. A lovagok és máltai szövetségesek hatalmas túlerővel néznek szembe, a keresztény uralkodók által ígért segítségnek nyoma sincs. Mégis tudják, hogy a rend és a nyugati világ jövője forog kockán…" 


       Gold Book kiadó  2015

                384 oldal

Ismét egyik kedvenc témámhoz tértem vissza, a keresztes lovagokhoz. Sokat keresgéltem mit is olvasnék szívesen ebben a témában. Régóta várólistámon szerepelt a molyon a Kard és Handzsár, és most jött el az ideje annak, hogy kikölcsönözzem a könyvtárból, és belekezdjek a Szent János Lovagrend legfontosabb csatájának megismerésébe. Kicsit tartottam a könyvtől, de nagyon kellemeset csalódtam benne. Mondhatom kedvenceim közé lépett.

Az írótól nem olvastam még eddig könyvet, ez volt az első. Ilyenkor kicsit mindig félek de eddig szerencsémre sosem csalódtam, ez most is így történt.
Nagyon szeretem a történelmi regényeket, ha azok megtörtént eseményeket dolgoznak fel. Ez a kötet is ezek a könyvek közé tartozik. Az író nagyon könnyedén és jól olvashatóan írta meg a könyvet, folyamatosan fenntartotta a figyelmemet. Megvolt benne minden ami egy jó és izgalmakkal teli történelmi regénnyé teszi (jó karakterek, izgalmas csatajelenetek, jó helyszínek, és nagyszerű témaválasztás).

A történet a Szent János Lovagrend legnagyobb próbatételét és annak előzményeit mutatja be. Ami nem más mint a nagy Szulejmán szultán legyőzhetetlen seregei ellen megvédeni Málta szigetén felépített erődjeiket 1565-ben.
Főszereplőnk Sir Thomas Barrett akit a lovagrend száműz soraiból mert szerelmes lesz egy kalózhajóról kiszabadított nemes származású szép lányba. Visszatér Angliába birtokaira és próbálja elfelejteni szívszerelmét, miközben éli mindennapjait. Húsz év múlva viszont egy futár érkezik hozzá egy üzenettel a nagymestertől, aki visszahívja Máltára, hogy álljon újra szolgálatba a rendbe, mert szüksége volna rá a közelgő veszedelem miatt. Thomas igent mond, de mielőtt elindul egy titkos küldetést kap Londonba és egy útitársat. Az útjuk azonban nem éppen zökkenőmentes, számos kalandba keverednek míg  végre eljutnak a szigetre. Szíve mélyén reménykedik, hogy talán láthatja még Mariat ha életben találja.
Miután megérkeznek a szigetre rögtön hozzálátnak a védelem megerősítésének a megmaradt lovagokkal és az újonnan érkezettekkel. Tudják, hogy nem sok esélyük van a nagy túlerővel szemben aki rohamosan közeledik feléjük, de bíznak magukban. Teljesen nem készülnek el a védvonalak megerősítésével mire megérkezik a hírhedt török sereg és csatlósaik. Ekkor a várakba visszavonuló emberek között Thomas megpillant egy nőt. Nem hisz a szemének, mert azt mondták neki hogy Maria meghalt, pedig él és virul. Elkezdődik az ostrom és hogy miként fog alakulni azt a könyv elolvasásával tudhatjátok meg.  Thomas és Maria kapcsolata is nem várt fordulatokat vesz, és más titkokra is fény derül, amit szintén a könyv elolvasása során ismerhettek meg.

Összességében nagyon tetszett a könyv. Mindig valami nem várt fordulatot visz bele az író így folyamatosan van miért izgulni. Igazi kalandos történelmi regény. Mindenkinek csak ajánlani tudom aki szereti a hasonló történeteket csatákról, szerelemről, lovagiasságról.
Krisztián  

10/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates