Liane Moriarty - A férjem valamit titkol

Kivételesen nem csábultam el semminek a könyvtárban, így a férjemmel közösen választottuk ki az immáron kollektív könyvespolcunkról ezt a regényt. Valamikor elolvastam már, de az is lehet, hogy nem jutottam a végéig. Őszintén? Nem emlékszem pontosan, és ezzel el is mondtam mindent, amit tudni érdemes.

"Bármennyire is megpróbáljuk elképzelni egy másik ember tragédiáját - a jeges hullámokba fulladást, az életet egy fallal kettéválasztott városban - , semmi nem fáj igazán, amíg nem velünk történik meg."

A történet rengeteg apró szálból szövődik össze, tömérdek szereplővel, de az alaptörténetünk Cecilia Fitzpatrick-ról, a háromgyerekes tipikus külvárosi családanyáról szól, akinek dolgos mindennapjai borulnak fel miután a padláson egy olyan levelet talál, amit a férje évekkel azelőtt írt, azzal a szándékkal, hogy csak a halála után bontsák fel. De a férje még él és virul. Ceciliát egyre csak mardossa a kíváncsiság, és ezt tetézi a férje furcsa viselkedése is. Ezért úgy dönt, kibontja az ártalmatlannak tűnő levelet, ami olyan súlyos titkot őriz, hogy nem csak a pedáns családanya nyugodt kis életét bolygatja fel, hanem a környezetüket is közvetett módon érinti.
Többek között Tess-t, a feleséget, akit elárult a férje. Rachelt, aki fiatalon veszítette el szeretett lányát, és azóta ezt képtelen feldolgozni. Végül Janie-t, a szerelmes fiatal lányt, akinek szülei tipikus betokosodott ősök.

A könyv rengeteg apró részecskéje, (én inkább történet - morzsácskának nevezném) lassan összeáll a regény végéig, és érthetően tárul elénk az összkép, mégis valamiféle hiányérzetet hagy maga után. 

Nem mondom, hogy nem volt jó, mert akkor hazudnék de valami nagyon sokkal többet vártam. 
Kicsit sok volt a szereplő, de szerencsére az írónő csak annyit mutatott belőlük, amennyi még elfért a könyvben, és ezt a könyv pozitívumai közé sorolom. Kivéve a Janie-ről szóló részeket, őt egy kicsit jobban megismertem volna. Az elején jól indult, betekinthettünk a kis privát szférájába, a személyiségébe, de amit végül egészében kaptunk róla azt édeskevésnek találtam. Mégiscsak ő volt a központja az egésznek. Kár. Talán akkor az egész történetet másképp éltem volna meg. (Talán...)

Ami viszont pozitívum, hogy a sok-sok szereplő mind más és más hangulatot teremtett. Nevetsz, kíváncsi vagy, vagy éppen szomorú, és ez így váltakozik egészen a végéig. Különösen kiemelném Cecilia lányaival folytatott beszélgetéseit. :-) Imáádtam!

Összességében nagyon jó kikapcsolódás volt elolvasni és azt leszámítva, hogy ez nem az a könyv, amit nem tudok letenni valahova és ottfelejteni, kellemes meglepetéseket tartogatott számomra. Szerelemről szólt, őszinteségről és megbocsátásról, telis-tele mocskos kis titkokkal.


+EGY GONDOLAT TŐLEM: 
Minden bűnünk döntéshelyzetbe kényszerít bennünket, és bármelyiket is választjuk a rengeteg út közül, amit meg kell járnunk a bűnbocsánat eléréséhez, mindegyik fájni fog!

7/10

Pioneer Books 2014
Fordította: Morvay Krisztina
394 oldal


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates