Böszörményi Gyula - Beretva és tőr /Ambrózy báró esetei 2,5/

Íme elérkeztem a 2,5. részhez. Semmi pénzért ki nem hagytam volna ezt az élményt, bár egy keveset váratott magára a szállítás késlekedése miatt, de így is minden a helyén volt, hogy felcserélődött az Ármány és kézfogóval.
 "– Menjen, kedves, de előbb ígérje meg, hogy semmi meggondolatlanságot nem követ el!
Szavamat adtam, és komolyan is gondoltam, hisz amire készültem, abban tényleg nem volt szemernyi meggondolatlanság sem – elvégre mindent jó előre alaposan kiterveltem."
Fülszöveg:
 "1900 ​verőfényes őszén Budapest székesfővárosa a mesés Perzsia uralkodóját látja vendégül. Muzaffer ed-din Qajar egész udvartartásával utazgat Európában, két marokkal szórva a pénzt és a kitüntetéseket. A magyar fővárosban négy kellemes napot szándékozik tölteni, amiről a sajtó részletesen be is számol, ám még a szemfüles firkászok sem találnak magyarázatot néhány érthetetlen történésre.
Vajon a perzsa uralkodó Budapestre érkezvén miért azt tartja a legsürgetőbbnek, hogy fehérneműt vásároljon? Mi oka lemondani első napján szinte minden programját, és elzárkózni attól, hogy az ország legfőbb méltóságaival találkozzék? Rudnay Béla rendőrfőkapitány vajon miért zárja le légmentesen a Hungária nagyszállót, ahol a sah és kísérete lakik, és mi lehet a magyarázata annak, hogy a személyzet kísértetjárásról pusmog?
Mikor Vámbéry Ármin, a híres Kelet-kutató és Ambrózy Richárd báró is a szállodába siet, már mindenki sejtheti, hogy a háttérben sötét erők munkálkodnak – pedig Hangay Mili kisasszony még csak eztán érkezik!"


Könyvmolyképző kiadó 2016
86 oldal



Egy (sajnos) nagyon rövid kis olvasmánnyal, amolyan "melléktörténettel" van dolgunk, de ez senkit ne tévesszen meg, és semmiképpen ne térítsen el olvasási szándékától, hiszen ez a kötet, amilyen kurta, olyan velős.
Mint már megszokhattuk szintén egy izgalmas, humoros, vérpezsdítő történetet kaptunk az írótól. Tökéletesen, leleményesen kifundált Ambrózy-ügy, ami 1-2 órácskára kirepít a mindennapok mókuskerekéből és képes újra és újra meglepni, megnevettetni, és elfeledtetni velem minden problémámat.

Bármeddig el tudnám olvasgatni a történetet, hiszen egyszerűen imádom a szereplőket. Itt is a tőlük megszokott stílusban, Ambrózy báró a csalhatatlan megérzéseivel és éles szemével, Mili kisasszony pedig vakmerőségével, leleményességével, bátorságával göngyölítik fel ezt a nem mindennapi, sőt számomra a végén kicsit hátborzongató ügyet. (Coupert alakjától, bár sokat nem szerepelt a könyvben valóban kirázott párszor a hideg.)
Jah, és külön köszönet a könyv végén a néhány szóért az olvasóhoz. Felettébb furcsa, de nagyon-nagyon jó érzés, amikor egy történet végén választ kapsz a felmerülő kérdéseidre. Ezt be kellene vezetnie mindenkinek.
Zsú         
 10/10

 "Abban pedig én voltam tökéletesen biztos, hogy nekem ott a helyem, ahol ama bizonyos éjszakai kísértet a titokzatos keleti uralkodót le akarta mészárolni. Ezt a véleményemet azonban Richárd sajnos nem osztotta, ezért úgy otthon felejtett, mint valami feleslegesnek vélt esernyőt."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates