David B. Coe - Robin Hood

 Egyik kedvenc gyermekkori filmem kicsit átdolgozott újabb feldolgozásának könyv változatát hozom most nektek David B. Cool megfogalmazásában a Robin Hood-ot!

Fülszöveg:
"Ahogy ​felmászott a kapu tetejére, Jimoen beakasztotta a horgot, rátette a naftalintartót, és miután győzedelmesen megrázta az öklét, leugrott. Legalábbis ez volt a terve.
De ahelyett, hogy leért volna, az a bolond ifjú csak lógott ott. Valahogy sikerült a bőrzsák mellett a kabátját is a kapuhoz szögelnie. Karjaival hadonászott, lábaival rúgkapált, kétségbeesetten próbált szabadulni, hasztalan. Ezt látva jó néhány francia íjász ismét áthajolt a falon, és megpróbált végezni vele. Miközben Will és Allen feléjük lőtt, Robin a vár felé iramodott. Félúton, anélkül, hogy lassított volna, zsákmányolt egy elhagyott pajzsot. Ahogy elérte a kaput, Jimoen nevét kiáltotta, és feldobta a fiúnak a fegyvert. Ő elkapta, a feje fölé emelte, még épp időben, hogy visszaverje a nyílvesszőt, ami átdöfte volna a koponyáját. Robin mászni kezdett, közben üdvrivalgást hallott a háta mögül.
– Nézzétek, mit meg nem tesznek az Oroszlánszívűért! – hallotta a király harsogó kiáltását."


   Totem plusz kiadó 2010
         304 oldal 

 A molyon keresgélve akadtam rá erre a könyvre. Mivel volt eladó példány belőle rá is csaptam és meg is vásároltam. Köszönet érte az eladónak. Alig vártam, hogy megérkezzen. Aktuális könyvemmel végezvén azonnal bele is kezdtem a történet olvasásába.

Gyerekkorom egyik legkedveltebb filmje volt Kevin Costner és Morgan Freeman főszereplésével a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című alkotás, amit 1991-ben mutattak be!
Először videokazettán láttam, amit annyiszor néztem meg, hogy már a képminősége is rongálódott a kazettának. :-)
Később 2010-ben kiadtak egy kicsit átdolgozott filmet Russell Crowe főszereplésével, minek címe Robin Hood, ami szintén nagy kedvencem lett. Ezt már DVD-n néztem meg, természetesen számtalanszor! :-) Ennek a filmnek a cselekményét lehet elolvasni e remek olvasmányban, ami szinte teljességében megegyezik a filmbéli történésekkel. Ezáltal dupla élvezetet nyújtott nekem a könyv.

A történet Oroszlánszívű Richárd  hazafelé vezető útján kezdődik, ahol a király egy francia kastély ostroma során meghal. Szolgál egy nagyszerű íjász a seregében Robin Longstride. Úgy hozza a sors, hogy támadás éri a koronát Angliába szállító csapatot, és Robin és kis fős társasága szerzi vissza a koronát a martalócoktól. Egy haldokló lovag Robert Laxley utolsó kívánságát teljesítve (vigye le kardját apjának és adja át neki) terelődik élete új irányba. Innét indul főhősünk néhol vicces, izgalmakkal teli, kalandos története. Ha szeretnétek e nagyszerű utazásban részt venni, olvassátok el vagy nézzétek meg filmen e remek alkotást. Csak ajánlani tudom mindkettőt. Számomra egyik sem okozott csalódást! Egyszerűen nem lehet megunni.
Krisztián     

10/10
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates