Stieg Larsson - A kártyavár összedől /A Cég mindenre képes.../

Megérkeztem a millenium trilógia III. kötetével. Azt hiszem itt volt már az idő, hogy a sorozatban helyére kerüljenek a dolgok, és mindenki megkapja méltó büntetését.

" De Lisbeth Salander számára nincs vége. Ma kezdődök élete hátralevő része."
Minden ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt. Lisbeth-et lőtt sebbel kórházba szállították, és szinte csodával határos, hogy sikerült megmenteni őt, most pedig megkezdi hosszú lábadozását, de a tőle megszokott módon hamar ráébred, hogy üldöztetésének koránt sincs vége, hiszen néhány kórteremmel arrébb apja lábadozik, akit sikertelenül próbált meg kiiktatni. A szemfüles lánynak minél előbb meg kell erősödnie, és nem kis fantáziával kitalálnia, hogyan is lépjen kapcsolatba a külvilággal, miközben odabent árgus szemek őrzik minden mozdulatát, kint pedig a ragadozók csak rá várnak...
A Svéd Nemzetbiztonságon belül létezett egykoron egy csapat, a Szekció, ami egy 70-es években értékes információkat hordozó KGB-st védett. De a csoport akár a svéd alkotmánnyal szemben is gátlástalanul védte ezt a bizonyos ügynököt, vagyis Zalacsenkót, Lisbeth Salander apját. Ezért került anno a lány hiteltelen pszichiátriai szakvéleménnyel elmegyógyintézetbe.
 Most, hogy a lány és hű társa és barátja, Mikael Blomkvist megpiszkálta ezt a régi ügyet, a Szekció tagjai újra összegyűlnek, hogy kieszeljék miként védhetik meg magukat a lebukástól, akár emberéletek árán is.

Animus 2015
620 oldal

Stieg Larsson a  sorozat harmadik részében is zseniálisat alkotott. Remek történet, nagyszerűen felépítve, tökéletes karakterekkel. Szerintem nem is kell ennél több, egy igazán jó krimihez.
Míg az első részben egy szép különálló kis történetet kaptunk, ahol a fő szerepet egy rég eltűnt kislány utáni nyomozás kapta, volt időnk megismerni a gyönyörűen felvázolt szereplőinket. A második részben ezzel ellentétben a központi szerep Lisbeth-é, ahol megismerkedünk múltjának sötét démonaival. A harmadik részben pedig a történethez egy nagyszerű lezárást kaptunk, ahol a rossz elnyeri méltó büntetését, a jó pedig a jutalmát, ami egy kicsit ugyan klisé, mégis a történet olyan meglepetésekben, fordulatokban és izgalmakban gazdag, hogy nem tudok érte haragudni.
Zsú   
 

 9/10
Az első és második részt itt találod:  Stieg Larsson-A tetovált lány
                                                           Stieg Larsson - A lány, aki a tűzzel játszik
A Millenium trilógia többi kötete:
-A tetovált lány
-A lány, aki a tűzzel játszik
(-Ami nem öl meg)
A FILM:
A trilógia harmadik részéből is csak svéd változatot forgattak 2009-ben, bár én azt hallottam készül az amerikai verzió, ráadásul érthetetlen módon a kártyavár összedől résszel folytatván a tetovált lányt.
Mindenesetre érdemes megnézni a filmet is, hiszen, ahogy az előző részeknél is említettem, remek alakítást nyújtanak a szereplők.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates