Tim Severin - A király elefántja (Sigwulf 2.)

 Egyik kedvenc íróm, Tim Severin legújabb könyvét hozom nektek A király elefántját.

Fülszöveg:
"Sigwulfot, ​a Nagy Károly frank király udvarában élő, száműzött szász herceget magához rendeli Yorki Alcuin, a király tanácsadója. Károly csodálatos ajándékokat kapott a bagdadi kalifától, és feltett szándéka, hogy hasonlóan egyediekkel viszonozza azokat. Mivel Bagdad uralkodói színe a fehér, a legfontosabb ajándékoknak az északi vidékeken élő ritka, fehér állatokat szánja.
Sigwulf már bizonyította képességeit a mór uralom alatt álló Hispániában, ezért rá bízzák az állatok beszerzését, majd az elszállításukat Bagdadba. Fehér vadászsólymokat és két jegesmedvét kell találnia, illetve – mivel Károly látta a képét egy könyvben – egy unikornist.
Társaival együtt elutaznak a messzi északra. Noha sikerül megszerezniük néhány állatot, hamar rá kell jönniük, hogy a feladatukban megnevezettek közül több nem is létezik. Miután útnak indulnak Bagdadba az állatsereglettel, egyik veszélyből a másikba sodródnak, és egyre inkább úgy tűnik, hogy valaki igyekszik meghiúsítani a küldetésüket… hiszen a hosszú utazás minden egyes szakasza újabb és újabb váratlan nehézségeket hoz...


           Gold Book kiadó 2017
                     328 oldal

Karácsonyra kaptam ajándékba ezt a remek könyvet. Régóta vártam már, miként is fog tovább szövődni Sigwulf története. Az első rész A ​száműzött  is tetszett, így kíváncsian vártam a folytatást. Csalódnom most sem kellett Tim Severinben. Hozta a rá jellemző írásmódot, szerkezetet, kalandos történetet stb..

A történet nem sokkal az első kötet befejezése után folytatódott. Ismét nagy feladattal bízza meg Sigwulfot Károly, Frank király. Barátaival fehér állatok beszerzésére kell északra utaznia, majd visszatérve onnan Bagdadba kell szállítania őket.
A két utazást követhetjük végig a könyvön. Számtalan kalandba keverednek főhőseink mindkét küldetés során. Érdekes helyszíneken vezet végig az útjuk. Számos veszéllyel megküzdve sorra veszi az akadályokat a királyi küldöttség, akár hajón, akár szárazföldön vezet is az útjuk. Az író folyamatosan fenntartja az olvasó figyelmét mindig valami történik az utazás során. Velem is így tett, ezért is értem hamar a könyv végére. Izgalmas kalandregénynek mondanám.
Hogyan alakult az utazás és milyen kalandokon ment át Sigwulf  és barátai azt a könyv elolvasásával megtudhatjátok.

Összességében tetszett a második kötet. Amit vártam azt kaptam tőle. Kicsivel jobban tetszett talán mint az első. Bárkinek ajánlom, aki egy kalandos utazáson akar részt venni. Kíváncsian várom a folytatást majd!
Krisztián  
10/10


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates