Fábián Janka - A rózsalugas

"... az ember cselekedeteit nem mindig a szív parancsa irányítja."

FÜLSZÖVEG:
 "Radványi Endre az 1848-49-es szabadságharcot még gyermekfejjel éli meg, és a rá következő, sivár években apa nélkül, az „elveszett nemzedék” tagjaként tengődik a világban. Mikor végre megállapodna Balaton-felvidéki birtokán, és a szerelmet is megtalálná, egy váratlan tragédia hatására újra elveszít mindent, és a hazáját is kénytelen elhagyni.
Hátrahagyott szerelme, Anna kétségek közepette és a nyugodt családi élet reményétől megfosztva próbál boldogulni, mígnem egy szerencsés véletlen következtében befolyásos pártfogókra tesz szert a kiegyezés előtti császári udvarban.
Endre Amerikában próbál új életet kezdeni. Új barátokra talál, és egy új szerelem lehetősége is felcsillan számára, ám ekkor kitör a polgárháború, Észak és Dél ádáz harca, amiből az Egyesült Államokba csak nemrég érkezett emigránsok, köztük Endre sem maradhatnak ki.
Túléli-e Endre a polgárháborút, s elképzelhető-e, hogy Anna és Endre sorsa újra keresztezi egymást?"

Libri kiadó
 468 oldal

Minden újabb és újabb könyvnél megfogadom, hogy nem várok tőlük semmit, és nem skatulyázom be előre, mégis mindig azon kapom magam, hogy már rég megtörtént. Pedig milyen jó is lenne, hogy amíg a kezünkben tartjuk, elfelejtünk minden mást, csak egyszerűen belemerülünk a cselekménybe, elutazunk az időben évszázadokat, belebújunk valaki más bőrébe, lazulunk és élvezzük a történetet.
De rájöttem, ha hirtelen döntök egy könyvvel kapcsolatban, azaz bemegyek, leemelem a polcról és már vetem is bele magam, akkor élvezem a legjobban.
Ez most is így alakult.

Kicsit először furcsa volt, hogy ugyan Endre és Anna szemszögéből is teljes képet kapunk, mégis Endre van igazából a reflektorfényben, de aztán hamar megszoktam, és nagyon örülök, hogy a várakozásaimmal ellentétben, nagyon jól sikerültek a róla szóló részek is, teljesen hitelesnek tűnt.
Anna karakterét is nagyon szerettem, viszont kicsit többet is szívesen láttam volna belőle.

Maga a kor, a rengeteg idilli helyszín számomra remek kikapcsolódás volt, annak ellenére, hogy először nem értettem, hogy és miképpen kerül majd az amerikai polgárháború a képbe. De összességében kerek történet, szerethető, és szépen fejlődő szereplőkkel. Volt egy két fejezet, ahol ugyan egyet-egyet ásítottam, de az összkép szempontjából viszont hiányzott volna a történetből.
Ajánlom azoknak akik könnyed kikapcsolódásra vágynak. Egy finom sütemény, és illatos kávé mellé. Na igen és persze a borító... Imádom.
Zsú
9/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates