Lee Child - A titokzatos látogató

"Az amerikai hadseregből leszerelt nők titokzatos körülmények között gyilkosságok áldozatai lesznek. Az FBI pszichopata gyilkosra gyanakszik, mert mindegyik áldozat korábban feljelentést tett szexuális zaklatás miatt. Külsérelmi nyom nincs rajtuk, ezért komoly fejtörést okoz megállapítani haláluk okát. Az FBI erre a nyomozásra a legalkalmasabb személy segítségét akarja igénybe venni. De Jack Reachert nem könnyű csőbe húzni. 
Csellel ráveszik ugyan, hogy segítsen, azonban egy idő múlva úgy tűnik, még ő is arra kényszerül, hogy feladja a nyomozást. A véletlenen múlik, hogy Reacher végül is hihetetlen logikával lépésről lépésre megfejti a gyilkosságok motívumát. Az izgalmas rejtvény kibogozásának szinte észrevétlenül maga az olvasó is részesévé válik."(Libri)

Valamikor nagyon régen olvastam már a könyvet, de akkor nem nagyon tett rám mély benyomást. Nem is értem miért, hiszen most szó szerint bedaráltam ezt a fantasztikus krimit. Úgy izgultam rajta, mint egy óvódás.

A történet nagyszerű, adott egy gyilkos, aki a hadseregből való, erőszakos behatolásra utaló nyomok nincsenek, ujjlenyomat nincs, a halál oka ismeretlen, csak annyit tudnak, hogy a nők valószínűleg ismerték gyilkosukat, és hogy a holttestekre zöld katonai festéket önt a fürdőkádba. A tökéletes gyilkosság. Semmi sem tökéletes, ezért is hibázik. 
A könyvbe közben beleshetünk a gyilkos fejébe, hogy hogyan gondolkozik, tervez, és persze, hogyan hajtja végre a gyilkosságokat.
Imádtam, hogy egészen az utolsó oldalakig nem tudjuk, ki lehet a tettes, és nagy döbbenet, hogy olyasvalaki, aki egész a könyv elejétől ott volt velünk. 
Aztán a végén elkapott az ideg, hiszen az FBI mit sem tud jobban, mint eltusolni, olyan ügyeket, amik nem kéne, hogy napvilágra kerüljenek. 
Vajon Reacher-el vitetik el a végén az egész balhét?

Ajánlom mindenkinek, akik maximális izgalomra vágynak. Olyan volt, mintha én is ott nyomoznék velük. Egyszerűen zabáltam. Próbáltam összerakni a megfejtést, össze illeszteni a kirakós darabkáit.

10/10


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates