Bear Grylls - Tűzön-Vízen át

 Most egy izgalmas önéletrajzot hozok nektek Bear Grylls - Tűzön-Vízen át című könyvét!

Fülszöveg:
"Bear ​​Grylls mindig is a legnagyobb kihívást jelentő kalandokat kereste! A Wight-szigeten nőtt fel, ahol az apja már kiskorában megtanította vitorlázni és hegyet mászni. Nem csoda hát, hogy Bear az iskolaévei alatt gyakran gyakran kilopózott éjjelente, hogy megmásszon egy-egy tornyot. Tizenévesen a hegymászásban és a küzdősportokban találta meg élete értelmét. Az ifjú kalandort ezek a szenvedélyei juttatták el a fenséges Himalájára és Japánba, ahol egy igazi nagymester edzőtáborában tanult karatézni. Hazatérve nagy fába vágta a fejszéjét: részt vett a Brit Különleges Erők hírhedten kemény felvételi vizsgáján, hogy bekerüljön a Különleges Légi Alakulat (Special Air Service, SAS) 21. ezredének tartalékos állományába, ahol a végsőkig próbára tették mind testi, mind szellemi tűrőképességét. Ezt követően Afrikában szörnyű ejtőernyős baleset érte: Bear gerince három helyen is eltört, és kérdéses volt, hogy valaha képes lesz-e újra járni. Ő azonban az orvosok várakozásaira rácáfolva, mindössze tizennyolc hónappal később megmászta az Everestet – huszonhárom évesen, a valaha volt egyik legfiatalabb hegymászóként, akinek ez sikerült. Ez azonban még csak a kezdetét jelentette hihetetlen kalandjainak…"

Ezt a könyvet ajándékba kaptam kedvesemtől, egyszer már olvastam, még mielőtt bejegyzéseket írtam volna olvasásaimról. Másodszorra is nagy élményt nyújtott. Bár ismertem a történetet már, de most a részletek is megmaradtak bennem, nemcsak a főbb események.

A könyv szerkezetileg nagyon jól van felépítve. Elején őseiről, szüleiről mesél, ír a gyerekkoráról, majd az általános és a gimnáziumi éveiről. Próbálta ezeknek az időknek egy-egy kiemelkedő történetét elmesélni, ami számára fontos volt. Sokat köszönhet elsősorban apjának, aki sok mindenben támogatta és édesanyjának, aki mindig mellette állt akármibe is vágott bele.Majd két legfontosabb történetét osztja meg az olvasóval. Egyik az, hogy jelentkezik a Különleges Légi Alakulat rostájára, amelyet másodjára sikeresen teljesít a másik fő történet az, hogy megmássza a Mounteverest-et. Ezeket a barátai, szülei, támogatói, bajtársai segítségével küzdötte le. Nagy akaraterő, kitartás, túlélőösztön, bátorság, hit és még sorolhatnám amik segítségével hajtotta végre  az eléje kerülő akadályokat. A történet végén feleségéről, gyerekeiről és a tv-s sorozatáról ír még. Sokat köszönhet családjának is akik szintén támogatták további tervei megvalósításában.

Nem ez volt az utolsó könyv amit Bear Grylls-től olvastam. Másnak is ajánlom nyugodt szívvel, aki szereti az izgalmas önéletrajzokat, történeteket. Számomra felejthetetlen élményt nyújtott.
                                                                                                                                      
                                                                                                                                       Krisztián

10/10
Jaffa kiadó 2012
368 oldal


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates