Colin Falconer - A Selyemút

Most egy kalandos történetet hozok nektek : Colin Falconertől A Selyemút.

Fülszöveg:
"Krisztus után 1260. Josseran Sarrazini meghasonlott önmagával. A keresztény templomos lovagot szégyenteljes múlt kísérti, és a feloldozás reményében veszélyes küldetést vállal: elindul Palesztinából a világ végére, hogy a szaracénok ellen szövetségest találjon Kubiláj kán legendás udvarában, a Mongol Birodalom központjában. Ám útközben egy pogány törzs harcos-hercegnője személyében maga is vigaszra lel. A gyönyörű és vad Kutulun a sztyeppei nomád tatárok sámánja. Bár vonzalmukat senki nem nézi jó szemmel, Josseranban a lány is felfedez valamit, amit a saját fajtájában nem.
Tikkasztó sivatagi szelek perzselik, ellenséges hordák űzik, és még saját szenvedélye is gyötri, aminek képtelen parancsolni. Josserannak mégis muszáj elhagynia Kutulunt, ha teljesíteni akarja a küldetését, és meg akarja menteni a lelkét. Útitársa, az ijesztően hitbuzgó Domonkos-rendi szerzetes, William csak tetézi a bajt, de Josseran felesküdött az oltalmazására. Ráadásul mire Sangtuba érkezik, az emberiség történelmének legnagyobb birodalmában kitör a polgárháború."


Ezt a könyvet a kedvesem nézte ki számomra amikor a könyvtárban keresgélt. Nem olvastam még az írótól eddig, de nagyon bejött a stílusa. Szeretek olvasni olyan izgalmakkal teli történeteket, amikben mindig történik valami, és szinte alig várja az ember, hogy folytathassa az olvasást. Ez a könyv pont ilyen volt.

Az író jól építette fel a könyvet, jól nyomon lehet követni az eseményeket és izgalmas helyszíneken játszódik a történet. A szentföldről indul, a mongol sztyeppén, a Himaláján át,  a Taklamakán  sivatagon keresztül jutnak el a szereplők a végcéljukig. A történet a nagy tatárhódítások idején játszódik. Bepillantást nyerhetünk a kereszteslovagok életébe valamint a tatár emberek életmódjába, és ezt a kettőt az író jól összemossa. Mindkét kultúra tanul a másiktól és egy jó kis történet kerekedik belőle. Közben szerelmi szál is kialakul a két különböző vallású szereplő között, ami tovább bonyolítja a dolgokat. De az árulások és az ármánykodások sem hiányoznak a könyvből. Mindezek egyvelege teszi a történetet teljessé.

A könyv nagyon tetszett összességében. Bárkinek ajánlom aki szeret kalandregényeket olvasni, engem meggyőzött teljes mértékben. Olvassátok bátran!
                                                                                                                                  Krisztián


10/10
I.P.C kiadó 2015
428 oldal
 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates