Tim Severin - Sifwulf a száműzött (Sigwulf 1)

 Egy új sorozat első részét hozom most nektek Tim Severintől Sigwulf a száműzött.

Fülszöveg:
"FRANKHON, ​​KR. U. 780
Sigwulf, a jelentéktelen szász herceg családját lemészárolja Offa, Mercia királya. Az Ördög jegyét viselő – felemás színű a szeme – Sigwulfot azonban nem merik megölni, inkább Károly frank király, a későbbi Nagy Károly udvarába száműzik. A fiatal herceg itt csak saját magára számíthat, miközben egyre nyomasztóbb jósálmaival is igyekszik megbirkózni.

Elnyeri Hroudland gróf, Károly nagyratörő és hatalmas unokaöccse barátságát – ám közben többször is megpróbálják megölni. Amikor egy véletlen folytán a birtokába került az Álmok könyve, egy az álmok értelmezésével foglalkozó, ritka szöveg, még Károly figyelmét is magára vonja. A könyv azonban csalóka útmutatónak bizonyul az árulások világában. Sigwulfot Hispániába küldik, hogy a szaracénok ellen kémkedjen, de hamarosan döntenie kell: újonnan szerzett szaracén barátaihoz legyen hűséges, vagy Hroudland grófot segítse a dicsőség, az arany, sőt a Szent Grál keresésében.
Sigwulf jóslatai sorra valóra válnak, de gyakran nem úgy, ahogyan számítanak rájuk, és a végső nagy csata felé sodródva egyre tisztábban látszik, kik a valódi ellenségei…"

Gold Book 2016
312 oldal

Erre a könyvre a könyvtárból kifele jövet akadtam rá az újdonságok között. Nem ezt a könyvet szerettem volna kihozni, de nem bántam meg, hogy mégis erre a esett a választásom. Most olvastam először  olyan sorozatot, amelynek csak az első kötete jelent meg. Eddigi olvasásaim során mindig lezárult sorozatokat olvastam és végigkövethettem az egész történetet. Most várhatom a további kötetek megjelenését, hogy folytatódjon a történet.
Olvastam már Severintől és nagyon tetszik a stílusa, ahogy ezeket a történeteket bemutatja. Az eddig általam nem ismert Frank Birodalomba kalauzol el minket. Bepillantást ad az akkori történésekbe a főhős Sigwulf történetén keresztül. Helyszínekben is bővelkedik a történet. Olvashatunk Nagy Károly udvaráról, Hispániába Zaragozáról, Pireneusokon keresztülvezető veszélyekkel teli utakról, hadjáratról, hegyi csatáról. Továbbá több típusú népekről mint például a baszkok, szaracénok, frankokról.

Szerintem egy jónak induló sorozat első bevezetőkötete. Engem meggyőzött, hogy ha megjelenik a következő rész mindenképp elolvassam. Addig is többek között Tim Severin más sorozatával hangolódom majd a következő kötet megjelenésére!

                                                                                                                                     Krisztián

9/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates