Stephenie Meyer - A vegyész

Szerintem mindenki egyetért velem abban, hogy Karácsonyra a legszebb ajándék, amit egy könyvmoly kaphat, az egy gyönyörű és izgalmas könyv. Szóval, én most elővettem a kis ajándékomat, (amit amúgy önmagamtól csakis és kizárólag az írónő miatt vettem volna meg, a fülszöveg miatt semmiképp) és nekiláttam, hogy bekebelezzem.

"Azok az emberek, akik bármikor eladnák a társukat, azt hiszik, hogy a többiek is pont ugyanezt tervezik. A becstelen emberek nem hisznek a becsületesek létezésében."

A történet dióhéjban:
 Regényünk főhőse Juliana Fortis, aki hivatalosan halott.
Egy titkos részlegnél dolgozott információszerzőként az amerikai kormánynak, ám a dolgok balul sültek el, és a nőnek örök menekülésben kell élnie a mindennapjait. Négy évvel később felveszik vele a kapcsolatot és újra munkát ajánlanak neki, egy utolsó feladatot. Eleinte Juliana csapdát érez, de mivel több százezer ember élete forog kockán mindenre felkészülten veti bele magát az ügybe.
Azonban minden a feje tetejére áll, a számításait pedig egy volt C.I.A. ügynök keresztül húzza és nemsokára újra menekülni kényszerül. De most már minden más lesz, a kockázat egyre nagyobb, és egy bimbózó szerelem miatt sokkal több a vesztenivalója, mint hitte...

 "- Ne sértődj meg Danny, de te pont annyira vagy veszélyes, mint egy kötött zokni."


Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még így jó pár órával és gondolattal később sem vagyok képes eldönteni, hogy tetszett e a könyv, vagy sem.
Annyi negatívumot fel tudok sorolni vele szemben, hogy azt sem tudom, hol kezdjem.
Az első közel hatvan oldalnál még kételkedtem abban, hogy végig tudom olvasni a történetet. Állandó gázmaszkok, mérgező gyűrűk, halálos gázzal teli csapdák...kell ez nekem?
Aztán mire összeállt a kép egyre jobban beleéltem magam. Viszont hatalmas csalódás volt számomra, mikor egy ellentmondást találtam a könyvben, ami alaposan levont a hitelességéből.
/Ha érdekel mi volt az, jelöld ki az alábbi szöveget, vigyázat spoiler!/
Amikor Danielt megfigyeli Juliana, megemlíti, hogy a megfigyelései közben a kocsiban aludt. Most akkor mi van azzal a sok biztonsági előkészülettel, és csapdával? Csak úgy elszunyókál, mikor máskor meg a kádban alszik gázmaszkban?
Ami szintén furcsán illet a képbe számomra, az a szerelmi szál. Igazából a történetben nagyon sokat jelentett, hogy jelen volt, viszont teljesen lerombolta a lány hitelességét, hiszen mindeddig azt a meggyőződést keltette bennünk, hogy mennyire erős, precíz, profi, ezzel meg szinte varázsütésre vége minden elszántságának.Vagy legalább ne ilyen könnyedén adta volna be a derekát.

Mindezek ellenére miért is fogok jóindulatúan pontozni?
Mert én teljesen bekajáltam! A szereplők, annak ellenére, hogy a főszereplőnkön kívül, nagyon felszínesre sikerültek a jellemábrázolások, mind-mind szerethetők. Fantasztikusan szórakoztam például Kevin és Alex(Juliana) civakodásán és bár sejtettem a végkifejletet, mégis végigizgultam az egészet.

 "Én mindent el tudok venni tőlük, amit sokra tartanak önmagukban; el tudom érni, hogy minden számukra szent és sérthetetlen dolgot eláruljanak. Az a szörnyeteg vagyok, aki az ilyen emberek rémálmaiban él."
Stephenie Meyer történeteit mindig is azért szerettem, mert olyan meggyőző és biztos hátteret állít fel a regényei mögé, hogy még azt is elhisszük, amiről biztosra tudjuk, hogy nem létezik. Ebben a történetben viszont egy teljesen más fába vágta a fejszéjét, és nagyon, nagyon jól tette, hogy elkalandozott. Minden "hibája" ellenére szintén remek szórakozást alkotott számunkra, és valószínűleg rengeteget dolgozott rajta, úgyhogy összességében elégedett vagyok és végül be kell vallanom, nem bánom, hogy elolvastam, és nagyon de nagyon szeretném, hogy forgassanak belőle filmet, mivel ott azt hiszem látványosabb lenne és sokkal nagyobb élvezetet nyújtana. Nekem egyébként többször is a Salt ügynök című film jutott róla eszembe.

 Zsú
8/10
 Agave Könyvek 2016
480 oldal
Műfaja: Thriller 

Az írónőtől egyéb: Stephenie Meyer - A burok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates