Tim Severin - Tengeri Rabló /A Renegát 3./

 Renegát sorozat befejező részét a Tengeri rablót hozom most!

Fülszöveg:
"Hector ​​Lynchet, a múltja elől menekülő renegát kalózt a Déltengerre készülő, keményszívű tengeri rablók támadják meg és navigátorként magukkal viszik egy lidérces utazásra a Horn-fok viharos vizein. Hector itt rábukkan egy kis hadihajó jéghegybe fagyott, kísérteties roncsára. Teremtett lélek sem tartózkodik a roncson – két holttestet: a hajó szerencsétlenül járt kapitányát és hű kutyáját kivéve.
Amikor kegyetlen társai Peruban a sorsára hagyják, Hector a halott kapitány fivérétől megtudja, hogy Maria, a fiatal spanyol nő, aki rabul ejtette a szívét és hamisan tanúskodott, hogy megmentse a bitótól, most a Csendes-óceán másik végében, a távoli Ladronesen, a Tolvaj-szigeteken él. Hector elindul, hogy megkeresse szíve választottját. Kalandos utazása során találkozik egy japán hadúrral, aki halálos párbajra kényszeríti a szigetére tévedt birtokháborítókat, és egy mezítelen kő-korszaki törzzsel, akik hegyesre reszelik a fogukat és a leggyorsabb galleont is megszégyenítő hajócskákon vitorláznak....."

      Gold Book 2009
       272 oldal

Az első két kötet nagyon tetszett és alig vártam, hogy elolvassam a harmadikat is. Várakozásaimnak megfelelően ez is nagyon élvezhetőre és izgalmasra sikeredett, hozta amit vártam tőle. Mindezt bizonyítja, hogy hamar a végére is értem a történetnek.

 A Tengeri rablóban az író az olvasót egy izgalmakkal teli, hajtótöréssel és betegségekkel tarkított Csendes óceáni utazásra invitálja. Változatos helyszíneket választott a főhős és barátai számára. Hol tengeren hol szigeteken találják magukat, különböző kalandokba keveredvén. De a könyv egészében Hector szíve választottjának felkutatása áll, amit csak barátai tudnak, de úgy alakítják a történéseket, hogy ezt a célt tartják szem előtt. Azt, hogy e cél végül sikerül-e elérni Hectornak és barátainak, azt a egész történet elolvasásából tudhatjátok meg.

Összességében nagyon tetszett a történet. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti az ilyesfajta történeteket. Nem fog benne csalódni. Örülök, hogy megismerhettem és elolvashattam Hector Lynch és barátainak kalandokkal teli történetét. Sok jó pillanatot szerzett a sorozat elolvasása a téli, zord napokon.
                                                                                                                                  Krisztián
10/10
                      A renegát további részei:
                                               1: Tim Severin - Fogságban /Renegát 1./
                                               2:Tim Severin - Kalózok között /Renegát 2./



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates