Tim Severin - Fogságban /A Renegát 1./

 Ismét egy sorozatba kezdtem bele A Renegátba Tim Severintől. Ennek hoznám az első kötetét a Fogságban-t.

Fülszöveg:
" 1677-et írunk. A tizenhét éves Hector Lynchet berber kalózok ragadják el Írország egyik halászfalujából, és eladják az algíri rabszolgapiacon, ahol a fiú összebarátkozik a szintén fogoly Dannel, a karib-tengeri miszkitó indiánnal. Dan és Hector csakhamar egy kusza világban találják magukat, ahol az emberélet olcsó és csak az maradhat életben, akinek helyén van az esze.
Hogy megmeneküljön a rabszolgabarakk borzalmai elől, a két barát áttér az iszlám hitre, de amikor egy török hajón teljesítenek szolgálatot, hajótörést szenvednek. A sors kegyetlen fordulata révén újra rabláncra fűzik őket, ezúttal azonban keresztény rabszolgatartók: hőseinket egy francia gálya evezőpadjához láncolják, csavargók és fegyencek közé.
Megpróbáltatásai során Hectort csak egy dolog élteti: hogy kiderítse, mi történt a húgával, Elizabethtel, aki szintén a kalózok fogságába esett. Végül, amikor Hector gályarabokból toborzott kis csapata elszabadul a Marokkó partjainál elsüllyedő hajóról, fény derül a hátborzongató igazságra…"

Gold Book  2009
284 oldal

Ezt a sorozatot már rég kinéztem magamnak a könyvtárba és most került rá sor, hogy belekezdjek. Szeretek Tim Severintől olvasni, mert a stílusa könnyen olvasható, és felettébb élvezetesen ír. Ez a sorozata nem nagyon népszerű, ezért, bevallom kicsit félve kezdtem bele, de az író most is hozta a tőle megszokott kalandokkal, izgalmas karakterekkel tarkított stílusát, és most sem okozott csalódást.

A sorozat Hector Lynch kalandjairól szól. Az első kötetben az olvasót elkalauzolja az író a XVII. század Földközi - tengeri kalózok, rabszolgapiacok, sivatagi karavánátkelés, gályarabok világába. A főhőst elrabolja egy kalózkapitány Írországból és Algírba egy rabszolga kereskedésen eladja. Innét indul Hektor izgalmakkal teli, fordulatokban gazdag, és  néha elég veszélyes kalandja. Számomra a történések menete folyamatos olvasásra ösztökélt. Néha annyira belemerültem mikor elkezdtem az olvasást még világos volt, mikor abbahagytam már be is sötétedett. Ez is alátámasztja, hogy izgalmas volt a könyv és rendkívül hamar végigértem a történeten.

Nagyon várom a második kötetben merre sodorja az élet Hectort és barátait, akikkel az első részben összehozta őket a történet fonala.Annak a történetét a legközelebbi bejegyzésemből megtudhatjátok.

                                                                                                                                      Krisztián
10/10



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates