Giles Kristian - A vihar szárnyai /Sigurd-saga 3./

 Egyik kedven sorozatom (Sigurd-Saga) befejezőkötetét osztanám meg veletek Giles Kristiantól A vihar szárnyait!

Fülszöveg:
"Norvégia, ​785 – egy vad vidék, a vér, a harcos istenek és híveik hazája…
Sigurd Haraldarson a Sigurd-saga harmadik kötetében beteljesíti bosszúját családjának gyilkosa, az esküszegő Gorm király felett. Addig azonban hosszú út vezet. Az ifjú Sigurd bátorságával és áldozataival megszerezte ugyan Óðinnak, Mindenek Atyjának, a harcosok, a háború és a bölcsesség istenének támogatását, de a küzdelembe Loki is bekapcsolódik, a hazugság bajkeverő istene, aki alaposan beleártja magát az eseményekbe. Nem csoda hát, ha a történet rengeteg kalandon keresztül ér el végkifejletéig, ahol Sigurd és hűséges harcosainak maroknyi csapata egy pillanatra megpihenhet."

 Gabo kiadó 2017
   322 oldal

Nagyon vártam már a sorozat befejező kötetét. Az első kettő rész túlzottan is tetszett(A Bosszú isteneTéli tűz). Mindig nézegettem, hogy mikor fog vajon megjelenni. Ahogy a Molyon múlattam az időm, gondoltam ránézek, hátha már lehet tudni mikor fogják kiadni. Szerencsémre írták, hogy megjelenés 2017 október eleje. Rögtön utánakerestem, hogy miként tudom megszerezni. Szeptember elején történt mindez. Csak a Gabo kiadó webáruházában lehetett akkor még előrendelni amit már aznap meg is tettem. Nagyon vártam már a könyvet, hogy a kezembe vehessem és belekezdjek az olvasásba. Eljött az október eleje, csak nem kaptam értesítést, hogy megjelent volna a könyv. Nézegettem az e-mailjeimet és November közepén írták, hogy feladták. November 24.- én vehettem végre a kezembe. Rögtön nem tudtam belekezdeni, mert éppen benne voltam egy másik könyvben, de amint végeztem vele rögtön hozzáláttam Sigurd és barátainak történetéhez.

Izgalommal teli várakozás előzte meg a könyvet, aggódtam lesz e olyan jó a befejezőrész, mint az elődei voltak. Nem kellett csalódnom most sem az íróban, hozta amit elvártam tőle.
A történet ott folytatódott ahol az előző kötetben befejeződött. Sigurd és barátai épp egy csatát megnyervén a győztes oldalon pihentették megfáradt végtagjaikat, amikor bekapcsolódunk a történetbe. Nem sokáig pihenhettek, mert ismét veszedelem közelített feléjük, ami újfent harcra kényszerítette kis csapatukat.
Ezekkel a jelenetsorokkal megalapozta a hangulatát az egész könyvnek az író. Innét nagyon izgalmasnak mondanám a további történéseket. A harcos jelenetek végigvonulnak az egész könyvön, amit én egyáltalán nem bántam. Sokszor eléggé durván írja le Kristian a csatákat, de aki ismeri ezeknek az ütközeteknek a vérességét, annak ez nem meglepő. Ami kissé háttérbe szorult a könyvben az a humor volt, amivel az előző két kötetben többször is találkozhatott az olvasó.
Sigurd soha nem vesztette szem elől a legfőbb célját, hogy Gorm királyon bosszút álljon. Kalandokkal teletűzdelt útján mégiscsak eljön az idő, hogy szembenézzen ellenségével. Egy végső mindet eldöntő csatában mérik össze erejüket és tudásukat. Hogy miként végződik a csata, és hogy milyen kalandokon esett át Sigurd és kis kompániája, azt a könyv elolvasásával megtudhatjátok.

Volt pár jelenet olvasás közben, ami a szemeim előtt teljesen megelevenedett. Hasonlóakat és szinte ugyanazokat is láttam a Tv-ben  játszott Viking sorozatban is. Így teljesen bele tudtam élni magam az olvasottakba. Sok közös jelenet és helyszín is megtalálható mindkettőben.

Egyik szemem sírt a másik nevetett a könyv végére érvén. Sírt, mert végére értem egy nagyon jó sorozatnak és nevetett, hogy olyan befejezése lett, amit elképzeltem Sigurdnak.
Nagyon tetszett a befejező kötet, de ez elmondható az egész sorozatról is. Mindenkinek ajánlom aki vikinges téma kedvelő, vagy akár csak egy jó kalandos történettel szeretne gazdagodni.
Krisztián    

10/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates