Arthur Golden - Egy Gésa Emlékiratai

Egy antikvárium kirakatában láttam meg a könyvet és azonnal tudtam, ez kell nekem. Mivel fimen már láttam, azt hittem már nem lesz olyan nagy hatással rám.
De meg kell mondjam számomra 1.000 szer jobban tetszett mint a film.

Gyönyörűen megírt történet, nagyon szépen megfogalmazva.

Csijó mindössze 9 éves amikor anyja nagyon beteg lesz, idősebb apja pedig más kiút nem lévén őt és nővérét, Szatszut eladja gésának.

A lányok a Kiotóba kerülnek, elválasztva egymástól. Nagyon érdekes, ahogy kibontakozik előttünk, hogyan is működik a gésák világa, s míg Csijó szenved a rá ruházott sorstól, nem is sejti, hogy nővérére még kegyetlenebb sors vár.

Nehezen ugyan, de a testvérek egymásra találnak, és szökni készülnek. Mint később kiderül, ez Szatszunak sikerül is. Csijó pedig kezd beletörődni sorsába, hogy belőle gésa lesz.

Egy váratlan találkozás teljes egészében megváltoztatja a gésákról kialakított nézőpontját, és lénye minden porcikája arra vágyik, hogy igazi, neves gésa váljék belőle.

Egy híres gésa veszi szárnyai alá, és nyomon követhetjük, hogy válik a kicsi Csijóból, Szajuri a gésa.
Akinek a szüzességét eladják, megtanulja mi az igazi árulás, a beletörődés a reménytelen szerelembe, túlélni a háborút, és soha többé nem látni az egyetlen családtagját, a nővérét.

Egy nagyon borús hangulatú regényre számítottam, de szerencsémre voltak benne humoros pillanatok.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, mert nagyon megható történet. Csodaszép megfogalmazásba. És rengeteg tanulságos mondattal, amelyeket szorgalmasan ki is jegyzeteltem.


10/10


Kedvenc mondatok:

"Nem szabad boldogságot várnunk, azt nem lehet kiérdemelni. De ha az élet úgy hozza, az véletlen ajándék és nem tarthat örökké."

" A templomban látni lehet egy verset, melynek Veszteség a címe, és egy kőbe van vésve. Három szóból áll, de a költő összekarcolta az egészet. A Veszteséget nem lehet elolvasni, csak érezni."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates