Kate Furnivall - A fehér gyöngy

1941. Malajzia. A történet Constace Hadley, gazdag gumiültetvénytulajdonos-feleségről szól.
Egy balesettel indít. Connie elüt egy bennszülött asszonyt, aki megátkozza. A bennszülött nő 2 gyermekén Connie mindenáron segíteni akar, de mivel pénzt nem fogadnak el, felveszi őket munkára.

Közben egy másik szálon is fut a cselekmény. Madoc, kaszinótulajdonos, és felesége Kitty.

Mikor a Japók benyomulnak Malajziába, és bombák kezdenek hullani rájuk. A hadley család, fiúkkal,(Teddy) a 2 bennszülött fiatallal, (Maya, és Razak)a család egyik jó batátjával,(Johnnie, repülő hadnagy), illetve egy házaspárral (Court házaspár), és a titokzatos Hajókereskedő Fitzpayne-nel, kihajóznak a Fehér Gyöngy fedélzetén, hogy Szingapúrba meneküljenek a japánok elől.

Útjuk során rengeteg kaland várja őket, viharba keverednek, ami elől menekülve Fitzpayne egy öbölbe navigálja a jacht -ot.
Itt ér össze a két szálon futó cselekmény, ugyanis találkoznak a Japán bombák elől gyalog, a dzsungelen keresztül menekülő Madoc házaspárral, akiket felvesznek hajójukra. Mindeközben, valaki gyilkosságot is elkövet az öbölben.

Mielőtt elérnék Szingapúrt, a szemük láttára kezdenek hullani rá a bombák, így, csak egy kiút lévén, rábízzák magukat Fitzpayne-re, aki egy lakatlan, biztonságos sziget reményével kecsegteti őket. Közben még egy személlyel kevesebb lesz a hajón.

Egy kalózhajó követi őket, és melléjük érve, kiderül, Fitzpayne barátai, aki ráveszi utasait, cseréljenek hajót a kalózokkal, hogy ne legyenek első számú célpont a japóknak.

A szigetre érkezve, különös, rejtélyes, kalózoktól hemzsegő világba érkeznek, ahol szigorú törvények uralkodnak. Ebben az állandó feszült helyzetben, mégis megszületik egy szerelem, Connie és Fitzpayne között.

Ám, arra senki nem számít, hogy egy árulót is magukkal hoztak a szigetre, aki miatt nemsokára, elárasztják a szigetet a japánok. Megkezdődik a fejvesztett menekülés!
Kijutnak e szigetről élve, miután felrobbantották a hajóikat a japánok?


Ez az első könyv, amit Kate Furnivall-tól olvastam. Az elején, kicsit furcsa volt a stílusa, és az érdekes hasonlatai, aztán nagy nehezen hozzászoktam. De mire a könyv véget ért, rájöttem, ehhez a történethez, pont ez a stílus illett.
Ugyan, nem tudom, a többi könyvében milyen stílusban ír, az már biztos, ez egy jó könyv, szerethető karakterekkel.!
 Tetszett, hogy nem szokványos véget ért. Eddig azt hittem nem szeretem az ilyen jellegű kalandos történeteket, hát tévedtem!!
(Az egyetlen dolog, ami egy ici-picit zavart, azok a helyesírási hibák, de ez ügyebár nem az írónő hibája!)


9/10

Kedvenc mondatok:

"Az úszás olyan, akár a sírás. Kiüríti az embert.Elmossa a görcsöket, és csomókat az elméjében; elmozdítja a köveket, melyek egymáshoz surlódnak és dörzsölődnek minden mozdulattal.Az úszás mindent felszabadít. Kiürít mindent a vízzel."

"az életben nincs második próbálkozás. Elsőre kell jól csinálni."

" ha ennyire szereti valaki az embert, attól biztosan szétveti szívét a boldogság. Nem fájhatott ilyen boldogan meghalni."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates