Francesca Marciano - Szerelmem, Afrika

Ez valami igazán csajos, érzelmekkel teli volt, mint egy hullámvasút.

Történetünk szereplője Esmé, - egy vérbeli olasz művészlelkű családból való lány - aki afrikai vakációja során, úgy dönt, nem megy haza. 
Nem, ez nem az Afrikai szeretők!
Bár a történet hasonló mégis egy teljesen más szemszögből közelíti meg Afrikát. A Szerelmem, Afrika a Kenyában élő fehér emberek különös, néha már-már bizarr életét mutatja be. Ezek az emberek egy olyan kis -majdhogynem "belterjes" - közösséget alkotnak, akiknek tagjai szinte csak egymással érintkeznek. Kis létszámuk miatt mindenki volt már mindenkivel, mindenki tud mindent, és ez a változatlanság, ezen a kegyetlenül forró, kietlen kontinensen az őrületbe kergeti őket. 

 "Vannak férfiak, akikből sosem lehet férj. Ők mindig szeretők lesznek."

Az olasz művészcsaládból származó Esmé, anyja öngyilkossága után új életre vágyik, hogy végre önmaga lehessen.
Afrikába érkezése után,  lenyűgözi az egzotikus hangulat, a végtelen tér, a szabadság és dőzsölés. Így szép lassan Afrika magába fogadja. 
De ahogy elszakad minden nyugati kultúrából hozott beidegződésétől, lassan végtelen magány, és bezártságérzet lesz úrrá rajta. Ez a kettősség uralja az egész történetet. Hol a végtelen boldogság, hol a kirekesztettség érzete lengi körül, Esmé napjait.  
Egy nő története, aki keresi a lelki békéjét, a helyét a világban. 
Szerelem, szenvedély, megcsalás, halál, és a végtelen Afrika!

Már indulnék is csomagolni, hogy láthassam a végtelen Afrikát!
Felszabadító volt elolvasni!



8/10

Ulpius-ház 2004
319 oldal

"Hatalmas az olyan emberek tábora, akik mint P., képesek a saját maguk állította korlátok között leélni egy életet, tökéletesen beletörődve, hogy azokat sose lépik át."

"Meg kell tanulnod biztonságérzet nélkül szeretni, úgy, hogy nincs rajtad biztosítókötél, hogy elfogadd, be leszel hajítva az ismeretlenbe, ahol senki sem tudja, mi vár azon a veszedelmes helyen, ahol találkoznak a szelek."

"Ahogy hazafelé vezetek a szürkületben, az elmémben hordozlak: látom a szemed - a szürke milyen különös árnyalata! -, amint szeretkezés közben az enyémbe mélyed. Sosem gondoltam volna, hogy egyetlen látvány ily hosszú időre belevésődhet az emlékezetbe. És a hangod, amint azt suttogod: "Te. Te.""


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates