Robert Low - A bálnák Útja/ Felesküdöttek Saga 1.

 A Viking sorozat nagyon tetszett és valami hasonló történetet keresve találtam rá a Felesküdöttek sorozatra. Ennek első kötetét hozom most nektek A bálnák Útja.

Fülszöveg:
"Kr. u. 965-ben Norvégia és Dánia már egységes királyságok, a későbbi Svédország területén azonban még káosz és zűrzavar uralkodik. A balti-tengeri kereskedőkikötők hanyatlásnak indulnak a keletről érkező ezüst megcsappanása miatt, a későbbi Közép-Oroszország hatalmas üstjében pedig Szvjatoszláv, majd Vlagyimir, végül Bölcs Jaroszláv alatt lassan formát ölt a rusz nemzet.
Ebben a forrongó, kaotikus korszakban élik fénykorukat a varjazik, a pénzért bérelhető északi harcosok. Kalózok, rablók, portyázó fosztogatók, ám csak ők merészkednek ki hajóikkal a nyílt tengerre, a bálnák útjára.
Egy ilyen csapatba, a Felesküdöttek közé kerül az ifjú Medveölő Orm is. A harcosokat mindhalálig szóló eskü köti egymáshoz, melynek megszegése balsorsot hoz mindannyiukra, legyenek bár a Fehér Krisztus, vagy a régi istenek hívei.
A Felesküdöttek vezére, Fekete Einar azonban egy legendás kincs utáni kutatás megszállottjává válva Ruszföldre vezeti csapatát, és esküje megszegésével mindannyiukra a legsötétebb végzet fenyegetését hozza..."


A könyvet nagyon élvezetes volt olvasni, mert mindig történt benne valami, így folyamatosan fenntartotta a figyelmem. A történetet Orm a főhős elmeséléséből ismerjük meg, aki visszaemlékezvén a történtekre lassan vezeti be az olvasót a korabeli világba.
Ami igazán erőssége a könyvnek, hogy az író nem esett túlzásokba. Mindenből csak annyi van a könyvben, amennyi kell. Egyensúlyban áll a csatajelenet, a középkori élet boncolgatása, és maga a történetünk középpontja, Orm. Emellett remekül vegyítette a történelmi alapokba a saját fantáziájának szüleményeit. Mindez igazán nagy erőfeszítést igényelt Robert Low részéről. Köszönet a könyvért neki.

Tetszett továbbá, hogy főszereplőnk egy kisfiúból miként válik érett, harcedzett, bátor ifjúvá, aki sok kalandon megy keresztül amíg eljut odáig a kötet legvégére, hogy ő lesz a Felesküdöttek vezére. Hasonlóan nagy érdeklődéssel várom a következő részt, amit szintén hozok majd nektek.

                                                                                                                                  Krisztián
10/10
Gold Book 2011
358 oldal
A Felesküdöttek Saga további kötetei: 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates