Brian McClellan - Őszi köztársaság / Lőpomágus - Trilógia III./

 A Lőpormágus - trilógia befejező kötetét hozom most nektek az Őszi Köztársaságot!

„A főváros eleshet, a hadsereg széteshet, de a győzelmet nem adjuk.”

Fülszöveg:
"Tamás tábornagy sikeresen visszaérkezik szeretett hazájába, ám a főváros, Adró, történetében először idegen megszállók kezére került. Egyetlen fia eltűnt, szövetségeseit képtelen megkülönböztetni az ellenségeitől, az erősítés pedig csak hetek múlva érkezhet.A továbbra is a Kez támadásait nyögő, vezető nélkül maradt adrói hadsereg végül önmaga ellen fordul. Adamat felügyelő ebbe a konfliktusba keveredik elrabolt fia keresése közben.Kétlövetű Tániel, akit saját katonái üldöznek, igyekszik megóvni az egyetlen reményt arra, hogy Adró pusztulás nélkül vészelje át a háborút…"

Fumax kiadó 2016
     568 oldal

Nagy lendülettel és kíváncsisággal vetettem magam az utolsó rész oldalaiba és soraiba. A történet ott folytatódik ahol az előző véget ér és szerkezetileg sem változik. Mindegyik szálon csorognak tovább az események és ezek találkozásánál mindig izgalmas dolgok történnek.

A harmadik részben jobbára a harcok, csaták, árulások, uralják a történetet. (Tetszettek is nekem ezek!) Nagyon jó volt, hogy az író még a befejező kötetbe is vitt bele új dolgokat, és olyanok derülnek ki amiket eddig nem is lehetett sejteni. Mind a szereplőkről és mind magában a cselekményben.
Ilyen volt például Nila személye, aki meghatározó szerepet tölt be a harmadik részben. Egyik kedvencemmé lépett elő Tániel és Ka-poel mellé. Egyre nagyobb szerepet vállal a dolgok menetében és ez nagyon jót tett a karakterének. Adamat felügyelő hozza a saját precíz nyomozásaival kapcsolatos elvárásokat. Igazából az ő karaktere is eléggé a szívemhez nőtt a történet végére. Tamás tábornagy a végén is tud meglepetéssel szolgálni az olvasó számára. Tániel és Ka-poel kapcsolata eléggé elmélyül a könyv végére. Annak, hogy Adom isten is visszatért különösen örültem. :-) Az utolsó pár oldal is izgalmakkal teli. Hogy miként alakul a történet azt a könyv elolvasásával megtudhatjátok!

Méltó befejezése a harmadik rész az egész sorozatnak. Nem bántam meg, hogy belekezdtem (igaz, sokat halogattam) csak azt sajnálom egy kicsit, hogy már a végére is értem ennek a jó kis fordulatokkal teli izgalmas történetnek. Eddigi olvasmányaim alapján egyik kedvencemmé lépett elő. Nem sok jóval kecsegtetett, de kellemesen csalódtam benne. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fogjátok megbánni! Brian McClellantól nem ez volt szerintem az utolsó olvasásom. Nagyon bejött a stílusa, ahogy ír. Fogok még tőle olvasni!
 Krisztián

10/10

  A kötet többi része:
                         1: Vérrel írt ígéretek /A Lőpormágus - Trilógia I./
                         2:Karmazsin hadjárat / Lőpormágus - Trilógia II./


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates