Brian McClellian - Karmazsin hadjárat / Lőpormágus - Trilógia II./

 Egy izgalmas történet második részét a Lőpormágus - trilógiából  osztanám meg veletek a Karmazsin Hadjáratot!

 "A ​sarkunkban loholó kutyák rádöbbennek majd, hogy oroszlánokkal kerültek szembe!
 
Fülszöveg:
" Tamás Kez elleni hadicsele katasztrófába torkollik, és töredék hadseregével ellátmány és erősítés nélkül az ellenséges vonalak mögött ragad. Hatalmas túlerőtől űzve, erőltetett menetben kell északra vezetnie az embereit, hogy átjusson a hegyeken, és megvédje hazáját.Eközben Adróban Adamat felügyelő nyomoz elrabolt felesége után, a szálak pedig a kegyetlen Lord Vetashoz vezetnek. Azonban a Vetas rejtélyes urával kapcsolatos kérdések még sötétebb titkok felé mutatnak.Míg Tamás tábornokai egymás közt marakodnak, a dandárok minden nap kénytelenek meghátrálni a Kez támadások elől. Mivel Tamást és lőportármágusait mindenki halottnak hiszi, Kétlövetű Tániel válik az utolsó védelmi vonallá az előrenyomuló ellenséggel szemben, akiket a pletykák szerint egy újjászületett isten is támogat."

 Fumax kiadó 2015
   584 oldal

Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a második kötetbe. Nagyon vártam már, hogy miként fog alakulni egyes szereplők sorsa, és maga a történet egésze. Eben a részben sem csalódtam, bár ez kicsit talán jobban magával ragadott mint az első. Az író a második részben kicsit feljebb tette a mércét.

A történet ott folytatódott ahol az első véget ért. Ebben a kötetben is ugyanúgy megmaradtak az egyes karaktereket külön-külön bemutató kis történeti szálak és ugyanúgy váltakoznak mint az első részben.  Ezek néha keresztezik egymást de általában a saját kis medrükben csordogálnak.
Az író mindig visz valami újat, valami fordulatot a történetbe. A könyv elején mindjárt azzal, hogy Tamás tábornagyot a Kez birodalomba juttatja egy hadicsel végrehajtása közepette. Ami végül balul sül el és hosszú menekülésre kényszeríti egy idegen és ellenséggel üldözött országban, azért, hogy újból hazajuthasson. Ez a menetelés sok kalandot ígér, ami rengeteg izgalmat tartogat számunkra. Közben Tániel sorsa sem egyszerű. Az első rész végén megsérül (ahogy Kresmírt lelövi, és ami később kiderül csak félig jött össze) de segítőjének hála megmenekül és kis pihenés után ismét harcba veti magát a Kez sereg ellen. Adamat felügyelő ebben a részben családját próbálja megmenteni fogva tartójuktól Lord Vettastól. Ami számomra újdonság, hogy Nila egyre nagyobb szerepet vállal a dolgok menetében. Az író fokozatosan hozza fel a főszereplők mellé és emeli hasonló szintre. Hogy miként alakul a szereplők sorsa és a történet cselekménye azt a könyv elolvasásával megtudhatjátok.

Nagy érdeklődéssel várom a befejező kötetet. Amit végeztem a második kötettel a harmadikba már bele is kezdek!
Krisztián 

10/10

     A kötet többi része:
                        1: Vérrel írt ígéretek/ Lőpormágus - Trilógia 1./

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates