Jack London - Aranyásók Alaszkában


Újra egy Jack London könyvet hozok nektek. Hiába minden próbálkozás, most egyszerűen rákattantam.

Kitt Bellew, az újságírást felhagyva érkezik Alaszkába, hogy rokonai segítségére legyen, az egyévi élelmiszerkészletük cipelésében a Lindeman tóhoz. Itt ismerkedik meg Dagival, akivel életre szóló barátságot kötnek. A két zöldfülű fiatal együtt vág neki a rájuk váró kalandoknak. De nem is sejtik, hogy az aranyásóknak micsoda zord, minden fizikai erőt kimerítő körülményekkel kell megbirkózniuk. 
Menetelnek az elképzelhetetlen hidegben, és versengenek a legjobb lelőhelyekért. A gyenge fizikumú Bellew (akit időközben elneveznek Felhő-nek) mindezek ellenére, lassan hátat fordít addigi életének és mindent feladva veti bele magát az aranyásók világába.

A könyv fejezetei mind különálló kis elbeszélések. Van közte vicces(A nagy tojásspekuláció), tragikus(Cultus George akasztása), izgalmakkal teli, kalandos(Versenyfutás a hármas számhoz), de ami közös bennük, az az, hogy mindegyik elbeszélés egy külön kis légkört teremt, ami egytől-egyig magába tudja szippantani az olvasót. Derűs hangulata akaratlanul is ránk ragad.

Kedves kis történetek gyűjteménye barátságról, kalandról, bajtársiasságról, egy kis humorral fűszerezve. Két jó barátról, akik mindenben segítik egymást, akár az életük árán is.
 Nagyon élvezetes olvasmány. Aki szereti a vicces-kalandos történeteket, szívesen ajánlom figyelmébe. 

Krisztián
9/10

Kossuth Kiadó 2015
238 oldal



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates