Robert Low - Varjúcsont / Felesküdöttek Saga 5.

  Hozom a Felesküdöttek Saga 5. befejező kötetét, a Varjúcsont-ot!

Fülszöveg:
" Mann-sziget, Kr. u. 979.
Egy haldokló szerzetesnek meg kell osztania féltve őrzött titkát Varjúcsonttal, a norvég trón jogos örökösével, mielőtt kileheli a lelkét. Egy egész királyság sorsa múlik a szavain.
Ám a titok napvilágra kerülése után Gunnhild, a királyok boszorkányanyja Varjúcsont útjába áll, és semmitől sem riad vissza, hogy megakadályozza sorsa beteljesítésében. A trónörökösnek és híveinek veszélyekkel terhes, hosszú utat kell megtenniük, hogy szembeszállhassanak ádáz ellenségükkel. Ez a küldetés pedig még a Felesküdöttek közötti köteléket is próbára teszi.
"

Robert Low, a sorozat befejező kötetében lecserélte jól ismert főszereplőnket, Medveölő Orm-ot. Varjúcsont ( Olaf Tryggvason) lesz a kötet főszereplője, ami kicsit sem veszít ez miatt az értékéből.
Varjúcsontot kicsi korában mentették meg a Felesküdöttek, azóta sok kalandon mentek át közösen. Orm azért küldi el maga mellől, hogy saját maga tanulja meg saját hibáiból az élet nehézségeit. Az utolsó kötetben férfiként indul el, hogy beteljesítse sorsát. Orm ad mellé néhány Felesküdöttet, hogy vigyázzanak rá és egyengessék rögös útját. Rengeteg nehézségen megy keresztül az ifjú hajóskapitány legénységével, hogy beteljesítse küldetését, ami nem más mint megszerezni a legendás vérbárdot (Odin Leányát), ami Norvégia trónjára ültethetné. De nemcsak ő keresi ezt a híres fejszét, más is vágyik a trónra. Elkezdik hát játszani a "királyok játékát", ami sok emberéletet, öldöklést követel. A történet végén Orm-ék is visszatérnek, hogy segítsék a küldetést.....

Összességében tetszett a befejező kötet is .Kicsit hiányoztak a Felesküdöttek : Orm, Lófejű Finn és a többiek, de az új szereplők is izgalmassá tetették a történetet.Varjúcsont nagy személyiségfejlődésen ment keresztül, kamaszból férfivá érik, amit az író nagyon jól mutat be a könyv során.

Örülök, hogy rátaláltam és elolvastam a Felesküdöttek történetét. Másnak is ajánlom akinek tetszenek hasonló témájú könyvek.  
                                                                                                                            
                                                                                                                                     Krisztián
 10/9

 Felesküdöttek Saga további részei:
                                             1:Robert Low - A bálnák útja/ Felesküdöttek Saga 1.
                                             2:Robert Low - Az ordas tenger/ Felesküdöttek Saga 2.
                                             3:Robert Low - A fehér holló/ Felesküdöttek Saga 3.
                                             4: Robert Low - A sárkányhajó/Felesküdöttek Saga 4.

Gold Book 2012
384 oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates