Sarah MacLean - A csábítás kilenc szabálya

Mindig is úgy gondoltam, hogy ezek a könyvek nem nekem valók. Túlontúl nagyok az elvárásaim a felnőtt tartalmú könyvek terén, így megkímélve magam a csalódástól, inkább nem olvasom őket. Erre meg nem szembe jön velem a könyvtárban egy...

"A kaland akkor is megéri, ha maga a tapasztalat csalódás."
A történetünk dióhéjban:
A szürke kisegérnek kikiáltott Callie az 1800-as évek Londonjában éli a kor szabályaival korlátozott unalmas és egyhangú életét. A házasságról már lemondott, hiszen az aktuális bálokon a vénlányok sarkában árulja a petrezselymet, és ábrándjaiba merülve, nyálcsorgatva figyeli a kibontakozó szerelmeket. De egy napon megunja az egészet és hirtelen elhatározásból listát készít magának, amolyan "bakancslista" félét. Mind olyan kívánságokkal, mint például "Szenvedélyesen megcsókolni valakit" vagy "Férfinyeregben lovagolni", esetleg " Szivarozni és whiskyt inni", tehát csupa-csupa olyan dolgot, amit egy jó hírű leány álmában sem engedhet meg magának, de amúgy neki vénlányként már úgyis mindegy. Így esik hát, hogy már aznap éjjel London egyik hírhedt nőcsábászának, Ralston márkinak a hálószobájában találja magát...

Könyvmolyképző kiadó 2013 
494 oldal

 Kedves Hölgyeim! (Igen, csak Hölgyeim, ugyanis nem sok a valószínűsége, hogy ezt az Urak szívesen olvassák.)
Nagyon nagy elvárásokkal kezdtem a kötetbe, hiszen, mint ahogy az elején is írtam, én nem vagyok oda az erotikus témájú könyvekért, vagyis inkább még nem találtam olyat, amit ne éreztem volna nagyon másodosztályúnak. Néha annyira messze vannak attól hogy igazán valósághűek legyenek, és ha ez nem lenne elég ebben a könyvben, mint történelmi romantikus még attól is féltem, hogy ezen felül nem lesz még korhű sem.
Hogy csalódtam-e vagy sem?
  Ez egy nagyon jó kérdés. 
Ez egy igazán jó történet, viszonylag hihető dolgokkal, és nagyon könnyen beleélhetjük magunkat a főszereplőnk szerepébe.De szinte minden szereplő szerethető, fejlődő karakter, főként pozitív csalódás Ralston márki, aki ugyan egy élvhajhász, mégis valahol mélyen egy érző lélek, magyarul, minden nő álma.
 A történet nagyon hamar beszippantja az olvasót, és csak izgulsz és izgulsz, értük, a szerelmükért. Ugyan már-már unhatnánk ezeket a "veszekszünk-civakodunk, majd a következő pillanatban szenvedélyesen csókolózunk" történeteket, mégis ez kell nekünk, hiszen mind, egytől egyik erre vágyunk. Ilyen izgalmakkal teli kalandokra, szenvedélyre, és egy tökéletes partnerre mindezekhez.

 "Igen. 28 évet azzal töltöttem,hogy azt tettem, amit mások elvártak, olyan voltam, amilyennek mások elvártak. És ez szörnyű, amikor nem önmaga az ember, hanem egy mások által kialakított képnek felel meg..."


Ez egy pörgős, kacagtató vidám és szenvedélyes történet, tele romantikával szerethető karakterekkel, sok-sok párbeszéddel, szinte darálható, és ezt csak akkor veszed észre, mikor besötétedett a szobában és mereszted a szemed, hogy a sötétbe kivedd a betűket, mert még addig se akarsz felállni, míg a villanyt felkapcsolod.
Egy mondatva sűrítve: Csak akkor kezdj bele, ha nagyon ráérsz!
 Voltak ugyan zavaró dolgok, mint például Ralston márki becézgetései a mondatai végén, olyanok, mint, kicsim, szépségem, stb., de szerencsére tudtam nem tudomást venni róla, inkább, mint hogy felhúzzam magam rajta. Persze ezek csak kötözködések, valójában tetszett a történet és biztosan elolvasom a következő részeket is, és persze ajánlom, minden unatkozó háziasszonynak. De ne csak álmodozzunk lányok! Ha nincs még, minél előbb szerezzünk egy házi, saját Ralston márkit! :-P
Zsú
9/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates