Robyn Young - Királyság (Felkelés-trilógia 3.)

 A Felkelés-trilógia befejező kötetét hozom most nektek a Királyságot!

Fülszöveg:
"Az epikus történet eléri vérfagyasztó csúcspontját, ahogy Robert Bruce beteljesíti a sorsát.
Robert megvalósította nagyratörő célját, Skócia királyává koronázták, de eközben magára vonta Edward angol király haragját. Az angolok magasba emelik a rettegett sárkányos zászlót, és északra vonulnak, hogy visszafoglalják a Skót Királyságot.
Ám Robertnek nemcsak az angolokkal kell szembenéznie. Vetélytársa, John Comyn megölése miatt kettészakadt a királyság, és megosztott erőivel, honfitársai ellen is harcolva Robert kénytelen a hegyek közé húzódni. Van koronája, de nincs országa, elszánt a harcra, de nincs serege.
Szinte járhatatlan út áll előtte, árulással és gyásszal minden kanyarban, Robertnek mégis vissza kell szereznie a trónját és a népe tiszteletét.
A hegyek között rejtőző erődökből és a távoli Nyugati-szigetekről harcolva néhány bátor férfi és a bájos nemeshölgy, Christiana támogatásával Robert előretör oda, ahol II. Edwarddal kell találkoznia, hogy eldöntse Skócia jövőjét az évszázad csatájában Bannockburn falva mellett."

Gold Book 2015
    440 oldal

A harmadik rész tetszett a legjobban a három rész közül, sajnos nagyon hamar a végére értem. Egyrészt mert nagyon izgalmas volt másrészt mert szerencsére volt is időm olvasni.  A második rész után kialakult bennem egy kép, miként érhet véget Robert Bruce története. Ez nagyjából úgy is alakult ahogy vártam.

A harmadik rész írásmódjában, szerkezetében megegyezik az első kettőjével. Az írónő igazán fordulatossá, izgalmassá, élvezhetővé tette a harmadik részt. Olvasás közben sokszor mérgelődtem, hogy miért alakult egy adott cselekmény úgy, ahogy azt az írónő az olvasó elé tárta, mert én teljesen máshogy képzeltem el. Mindig vitt bele valami csavart. Számtalan csatajelenet, árulás, kivégzés, cselszövés, ármánykodás, szerencse és rengeteg izgalom vonul végig az egész befejező köteten.
Robert elkeseredett harcát vívja, hogy megszilárdítsa hatalmát Skóciában. Két ellensége is üldözi és le akar vele számolni. Egyik I Edward majd halála után fia II Edward Anglia királyai, a másik John Comyn családja akit Robert gyilkol meg. E két ellenséggel való csatározás tölti ki szinte a könyv egészét. Hogy miként alakulnak ezen csatározások és, hogy a végső ütközetben kinek az oldalára billen a mérleg nyelve azt a történet elolvasásával megtudhatjátok.

Nagyon élveztem mindhárom részt, igazi kalandregény. Nemigen voltak benne unalmasnak mondható részek, folyamatosan lehetett izgulni, hogy is fognak alakulni a dolgok. Viszonylag könnyeden lehet haladni az olvasással.  Az írónő egyik kedvencemmé lépett elő, már néztem tőle más könyveket és sorozatot is. Nem bántam meg, hogy ezt választottam tőle először.
Mindenkinek ajánlom aki szereti a kort amikor játszódik ez a nagyszerű történet, vagy egyszerűen csak egy jó kalandos történetet akar elolvasni.
Krisztián

10/10

A felkelés trilógia részei:
              1:Robyn Young - Felkelés (Felkelés-trilógia 1.)
              2:Robyn Young - Renegát (Felkelés-trilógia 2.)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates