Julianne Donaldson - Blackmoore

Szerintem nincs senki az olvasóközösségben, aki ne választott volna egy könyvet csakis a borítója miatt. Ez történt most velem is.

" Nincs megindítóbb látvány az odaadó, megingathatatlan szeretetnél."

Fülszöveg:
" Kate ​Worthington jól tudja, hogy soha nem mehet feleségül kiszemeltjéhez, ezért elhatározza, Indiába utazik, hogy megzabolázza nyughatatlan lelkét, és megszabaduljon kellemetlen családjától. Kotnyeles édesanyjának azonban más tervei vannak. Az asszony alkut köt Kate-tel: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate, hogy teljesítse a megállapodást, az impozáns Blackmoore-i kastélyba utazik, és kedves gyerekkori pajtásához, Henry Delafieldhez fordul segítségért.
Ám ha szívügyekről van szó, nincs helye alkudozásnak, és a legalaposabb tervek is dugába dőlhetnek. A zord, szeles észak-angliai partvidéken Kate végül kénytelen szembenézni az igazsággal, amit még saját maga előtt is titkolt.
Lehet, hogy éppen az a házassági ajánlat szabadítja meg a szenvedéseitől, amit feltett szándéka elutasítani?"


Könyvmolyképző Kiadó 2016
340 oldal

 Van, hogy véletlenül egy új kedvencre lelsz, de van, hogy nem igazán sikerül jól a választás.
Az igazság az, hogy egyszer már beleolvastam a könyvbe, de nem találtam túl érdekfeszítőnek, így letettem, de én nem szoktam félbehagyni könyveket, így eljött ennek is az ideje. Kicsit felturbóztam az érdeklődésem a molyos pozitív véleményekkel és belevágtam.
Először nem szimpatizáltam a főszereplővel, egy kis törtető, akaratos, naiv csitrinek láttam, de szerencsére, egész szép kis jellemfejlődésen ment keresztül a könyv végére, így sikerült kicsit megkedvelnem. Ami nagyon tetszett, az a történet színhelye és maga a korszak. Imádom az észak angliai partvidéken játszódó romantikusokat és nagyon tetszett az írónő leírása a környezetről, teljesen bele tudtam képzelni magam. Örültem, hogy a könyvben kulcsszerepet játszik a barátság, a bizalom, ezekről mindig szívmelengető érzés olvasni. Egy igazán kedves, a velejéig romantikus kis olvasmány, és igaz, ahogy a borítóján is írják, hogy amolyan Jane Austen-os.
De (Mert sajnos van de.) nekem valami hiányzott a történetből. Valami apró kis plusz, amitől könnyedebben emlékeznék a történetre, mert szégyen ide, szégyen oda, pár napra rá, hogy leraktam a könyvet szinte nem is emlékeztem, mi is történt pontosan a végén.
 Így összességében, egy nagyon szép kis kerek romantikus történet, ugyan tele klisékkel, mégis szerethető a helyszín és a karakterek miatt, de, ha igazán őszinte akarok lenni, bizony ráfért volna még egy kis izgalom. Ennek ellenére, szívesen ajánlom a romantikusok kedvelőinek.
Zsú    

8/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates

Blogger Templates